(Sandefjords Blad)

– Det er en tragisk ulykke. Det skal ikke skje, sier Per Einar Johansen, daglig leder i Fatland, Sandefjord.

Det var onsdag kveld at nødetatene rykket ut etter melding om en alvorlig arbeidsulykke på Fatland Slakteri på Klinestadmoen i Sandefjord. Den skadde mannen ble fraktet fra stedet i luftambulanse.

– Det er en veldig alvorlig ulykke, men tilstanden skal ikke være livstruende, sier operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud til Sandefjords Blad torsdag.

LES SAKEN: Mann alvorlig skadet i arbeidsulykke

Mistet armen

Politiet jobber fortsatt med etterforskning av ulykken.

– Det som har skjedd, er at under vedlikeholdet av en maskin, har en arbeidstaker fått revet eller skåret av en arm. Maskinen var ikke under produksjon, men skulle rengjøres, og i den forbindelse har han fått armen inn i noen svære kniver. Det er en veldig trist ulykke, sier Johnsrud til Sandefjords Blad.

Det var tre personer fra et innleid vaskefirma på jobb da ulykken skjedde. I tillegg var det noen ansatte igjen på jobben og drev vedlikehold. Ordinær drift var avsluttet for dagen.

Johansen i Fatland berømmer dem som var til stede og hjalp til da ulykken skjedde.

– I går kveld fikk de oppfølging av kriseteamet i Sandefjord kommune, opplyser han, og legger til:

– Akkurat nå er det viktigste for oss å ta vare på menneskene, understreker Johansen.

Tolk i avhør

Den skadde mannen har utenlandsk opprinnelse og er bosatt i Færder kommune.

Ifølge Johnsrud var det onsdag kveld språklige utfordringer, og en tolk måtte involveres i avhør da både den skadde og ansatte rengjøringsfirmaet han jobbet for snakket andre språk.

Det er ifølge politiet og Fatland for tidlig å si noe om hvordan og hvorfor ulykken skjedde.

– Politiet oppretter sak, arbeidstilsynet er rutinemessig involvert, og det vil bli en etterforskning i etterkant av dette, som både går på det tekniske og oppfølging av rutiner når en slik alvorlig hendelse skjer, sier Johnsrud i politiet.

– Alle rutiner vil bli fulgt opp i ettertid, sier Johansen i Fatland.