Ung mann må klare seg uten bilen etter utforkjøring

Artikkelen er over 2 år gammel

Han fulgte ikke godt nok med. Så mistet han kontrollen over bilen på Holtungveien.

DEL

HOLMESTRAND: En ung mann er i Nordre Vestfold tingrett fradømt retten til å kjøre bil i ett år. Han må også betale en bot på 10.800 kroner, samt rettens sakskostnader.

Bakgrunnen er at han en ettermiddag i september i fjor kjørte i grøfta på Holtungveien. Ifølge retten holdt han 94 kilometer i timen i 80-sonen da uhellet inntraff. De kom også fram til at han ikke fulgte godt nok med.

– Han mistet herredømmet over bilen, kjørte i autovernet og ut av veien hvor han traff en fjellknaus. Det gjorde at det oppstod betydelig skade på bilen og skade på veimateriell, forklarer dommerfullmektig Andreas Kruszewski i dommen.

Den unge mannen erkjente ikke straffskyld da han møtte i retten i mai. Han hevdet han hadde kjørt godt under fartsgrensen, og at utforkjøringen skyldtes en punktering. Dette trodde imidlertid ikke Kruszewiski på. Den dommerfullmektige la mer vekt på forklaringen fra en politibetjent på stedet.

Dommen er identisk med aktor Eskil Bredesens straffepåstand. Dersom den unge mannen ikke betaler boten, må han sone 22 dager i fengsel.

Han må bestå ny førerprøve for å få førerkortet tilbake. Tapstiden for førerkortet gjelder fra dagen utforkjøringen skjedde.

Artikkeltags