Rømte fra ekskjæresten - ble tatt for promillekjøring

BESØK: Kvinnen måtte reise inn til Horten og tingretten der for å få sin dom.

BESØK: Kvinnen måtte reise inn til Horten og tingretten der for å få sin dom. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det hjalp ikke Hof-kvinnen at det var frykt for ekskjæresten som gjorde at hun kjørte med 0,68 i promille bort fra stedet. Hun ble dømt i tingretten.

DEL

(Gjengangeren) HOF: Etter et opprivende samlivsbrudd noen måneder tidligere var kvinnen fra Hof fornøyd da hun kunne kose seg hjemme i ro og mak med noen øl en fredagskveld.

Irritert og sint

I hvert fall når hun hadde en hyggelig telefonsamtale med et nytt mannlig bekjentskap, ifølge dommen. Men så dukket ekskjæresten og en kamerat av ham opp.

I tillegg til at ekskjæresten var svært beruset, var han også veldig irritert og sint. Aggressiv også, så da ekskjæresten begynte å true henne med knyttneven fant hun det tryggest å forsvinne.

Først satte hun seg bare i bilen utenfor, men da han kom ut og begynte å slå i bilen med knyttneven husket hun tidligere voldsepisoder fra hans side.

Selv om hun var klar over at hun hadde drukket og hadde promille i blodet, fortalte hun i Nordre Vestfold tingrett tidligere denne måneden

LES OGSÅ: Lokal bilfører tatt på Gullhaug med 2,18 i promille

Tre-fire kilometer

Hun kjørte tre-fire kilometer til en venninne, og lot henne overta rattet til de kom til et egnet trygt sted. Der ringte de politiet og fortalte hva som hadde skjedd.

Omstendighetene til tross, det var ingen tvil for verken politiet eller retten at kvinnen måtte straffes for fyllekjøring.

Hun hadde tross alt forsettlig satt seg i bilen og tok avgjørelsen om å kjøre selv om hun visste at hun ikke var edru.

(Saken fortsetter under bildet)

MØRKT: Selv om det nærmet seg midnatt og det var noen kilometer til trygghet hos venninnen, valgte kvinnen å kjøre med promille i blodet.

MØRKT: Selv om det nærmet seg midnatt og det var noen kilometer til trygghet hos venninnen, valgte kvinnen å kjøre med promille i blodet. Foto:

– Hun hadde grunn

Stilt mot disse fakta så både påtalemyndighet og rett at det var en grunn til at hun hadde kjørt bil, men den påståtte nødretten var ikke sterk nok til å være straffri.

Så da det skulle utmåles en straff, konkluderte de med at denne kunne være 16 dagers betinget fengsel med en prøvetid på to år.

Boten for promillekjøring, som i dette tilfellet skulle vært halvannen brutto månedslønn – for kvinnens del 30.000 kroner – ble skjønnsmessig satt til 20.000 kroner for å være bedre tilpasset kvinnens økonomi og forpliktelser.

LES OGSÅ: Om du slurver med å skrape ruta, kan dette bli konsekvensen

Mistet lappen

Tap av retten til å kjøre bil slapp hun derimot ikke unna.

Selv om hun er avhengig av å kunne kjøre bil i jobben. For en periode har hun fått fast jobb på et stasjonært sted.

– Jeg bor slik til at det for disse ni månedene blir vanskelig for meg i det hele tatt å kunne komme på jobb. I tillegg får jeg redusert inntekt og svakere økonomi, sa kvinnen i retten. Men ønsket ble ikke etterkommet.

– Straffen er etter rettens mening forholdsmessig, slo dommerfullmektig Andreas Kruszewski fast i dommen.

Artikkeltags