HOLMESTRAND: Tonene hadde stilnet fra det siste arrangementet under fjorårets kulturfestival. Det samme hadde festen i båten i båthavna i Holmestrand. Nå gjaldt det for holmestrandingen i 40-årene å flytte cabincruiseren over til sin egen bås på motsatt pir fra der festen hadde funnet sted.

Det var bare det at han hadde drukket hele ettermiddagen. Både øl og sprit hadde gått med.

LES OGSÅ: Mann i 40-årene mistenkt for ruskjøring i båt

Skjønte det ble krasj

I en båt på piren han skulle til, satt en liten gjeng som også hadde nytt den siste festivaldagen. Der hadde alkoholforbruket imidlertid vært mer beskjedent. De skvatt til da holmestrandingen, ved hjelp av en kamerat, løsnet fortøyningene, og deretter startet båten. Da de så den høye hastigheten han kjørte med, skjønte de at han kom til å smelle rett inn i båten deres. De ropte og veivet, til ingen nytte.

Båteieren som ble påkjørt, klarte å dytte holmestrandingens båt over i båsen ved siden av. Da var hastigheten fortsatt så høy at båten skal ha blitt presset en meter opp på brygga før den gled tilbake i vannet. Skadene på motpartens båt ble senere taksert til 10.500 kroner.

Politiet ble tilkalt. Holmestrandingen blåste deretter til 1,78 i promille. Promillegrensa for fritidsbåter er 0,8. Båtførerbeviset måtte han gi fra seg på stedet.

LES OGSÅ: Holmestrandingen var edru ved dødskrasjet i Østerrike

Skyldte på andre

Saken var oppe i Nordre Vestfold tingrett i slutten av mars. Mannen i 40-årene hevdet at andre hadde løsnet fortøyningene og startet motoren fra "flybridgen", uten hans viten og vilje. Men det ble han ikke trodd på.

Retten kom fram til at 18 dagers betinget fengsel, med prøvetid på to år, er en passende straff. I tillegg må holmestrandingen betale en bot på 15.000 kroner, og tåle et år og seks måneder uten rett til å føre båt. Tiden som er gått siden båtførerbeviset ble beslaglagt, trekkes fra. Han må bestå båtførerprøven på nytt for å få beviset tilbake.

I tillegg må han betale statens saksomkostninger, beregnet til 5.000 kroner.

LES OGSÅ: Du har kanskje påskeferie, men det har ikke UP