Gå til sidens hovedinnhold

Lokale artister stiller opp gratis for nytt orgel

Artikkelen er over 2 år gammel

Det mangler fortsatt noen kroner på finansieringen av et Nicolson-orgel fra 1871. Musikk og sang skal bidra med det de kan.

Holmestrand: – Det blir en fantastisk flott ekstra-konsert til inntekt for nytt orgel i Holmestrand kirke førstkommende søndag. Vi får høre flere av byens beste artister, sier en oppglødd Dag Eivind Holhjem.

– Vi er heldige

– Vi er veldig heldige som har så mange dyktige lokale artister, og alle stiller opp gratis. Flere er godt kjent fra før, blant annedre Frikk Larsen og Anders Rønningen, fortsetter Holhjem.

LES Dugnadskveld for Katwe: – Jeg blir helt overveldet når jeg ser dere 

Frikk er elev ved kulturskolen og imponerte stort med sitt virtuose spill ved kulturskolens sommerkonsert. Han spiller melodisk slagverk, dvs xylofon og liknende. Som ett av tre nummer vil han også spille «Musikk for en slagverker».

Anders Rønningen har siden han forlot hjembyen bodd noen år på Madagaskar, og lærte seg der å spille på bambusharpen «Valiha». Han er også komponist og gitarist. Han dirigerte i sin tid Apex, skrev jubileumskantaten til Botne Kirkes 800-års-jubileum i 1996 og spilte el-gitar med legenden Larry Norman på norgesturné.

Engasjerer bredt

Nytt orgel til kulturYkirken er en sak som engasjerer bredt i Holmestrand.

LES Folk ville ikke gå hjem etter folkemusikk-konserten 

– I disse dager skrives det kontrakt på det historiske engelske Nicolson-orgelet fra 1871. Finansieringen har kommet så langt at menighetsrådet finner det forsvarlig å skrive kontrakt nå, selv om man ennå ikke er helt i mål økonomisk. Orgelsaken i kulturYkirken har tatt tid, men nå går det mot en lykkelig avslutning, noe bl.a. denne konserten vil hjelpe til med, avslutter Dag Eivind Holhjem.

Kommentarer til denne saken