Holmestrand er en liten by, med et geografisk lite sentrum, men med relativt mange spisesteder, og steder hvor mat og drikke kan kjøpes.

Det er flott, tilbud skaper gjerne etterspørsel, og i den lyse tiden av året er det marked for alle. Turisme, gjennomgangstrafikk, en bobilparkering som begynner å bli kjent og en populær gjestehavn for båter gir byen besøkende, som gjerne legger igjen mye penger i mat og drikke.

LES Bjørn Rosenvinge i Børretzen Pub ser seg om etter andre muligheter: – Det går ikke min vei nå

Men hva når sommersesongen er over?

Hva når de kaldeste månedene og nordavinden blåser over brygga?

Spørsmålene finnes det ikke ett enkelt svar på, men en røst er tydelig på at markedet kan bli for trangt for flere drivere i byen. Bjørn Rosenvinge legger ned Børretzen Pub, for å se seg om etter annet å gjøre.

– Det går ikke min vei nå, sier han til Jarlsberg.

Børretzen har merket de siste månedene. Først nedstengninger på grunn av pandemien, deretter en langt tøffere konkurranse etter at brygga fikk en ny restaurant i sommer. Han drar inn årene etter seks år, og håper at en ny driver vil starte opp igjen.

LES SJEKK LISTEN: Kan glede seg over ekstra pengestøtte

Selv uten sommergjestene og turismen håper og tror vi det kan være liv laga for mange ulike konsepter i sentrum.

Ulike konsepter, som trekker ulike gjester er nok et stikkord for overlevelse, og hvis konkurransen også bidrar til å løfte hverandre på tilbud og kvalitet, mener vi det er den beste måten å overleve på.