Nå må du dra hit

Flott: Venterommet i den nye legevakten er lyst og trivelig.foto: Pål Nordby

Flott: Venterommet i den nye legevakten er lyst og trivelig.foto: Pål Nordby

Artikkelen er over 2 år gammel

Fra og med mandag kveld er Kjelle stedet du må dra til om du er syk på kvelder og helger. Den nye interkommunale legevakten har åpnet sine dører.

DEL

Holmestrand / Tønsberg: Holmestrand kommune har gått sammen med Tønsberg, Re og Færder for å etablere en ny legevakt. Det er store dimensjoner på legevakten. Hele 2.800 kvadratmeter rommer den.

Selv om det ble tatt i bruk mandag, vil ikke den offisielle åpningen med ordførere og andre prominente gjester, skje før til sommeren. Ryktene vil ha det til at helseminister Bent Høie muligens kommer til åpningen.

Bedre for brukerne

Lokalene i den nye legevakten er mye bedre og mer hensiktsmessige enn lokalene som legevakten har disponert til nå.

Kommuneoverlege Ole Johan Bakke i Holmestrand kommune er overbevist om at dette vil føre til bedre pasientflyt.

LES OGSÅ: Her er din nye legevakt

Spesialrom

Legevakta inneholder flere spesialfunksjoner.

Hvis du har blitt utsatt for et seksuelt overgrep eller vold, er det satt av et eget rom for den typen overgrep. Der skal man også kunne snakke om vold imellom nære relasjoner.

Velkommen: Det nye er lyst og innbydende.foto: Pål Nordby

Velkommen: Det nye er lyst og innbydende.foto: Pål Nordby

Det blir også tilrettelagte rom for mottak av skader, deriblant eget brannskaderom, to akuttrom og smitte- og politirom med egne innganger.

I tillegg skal laboratoriekapasiteten bli betydelig bedre, og skal utstyres slik at pasienter kan få diagnose tidligere, opplyser Holmestrand kommune på sine nettsider.

LES OGSÅ: Her vokser den nye legevakten frem

Egen garasje

Den nye legevakta huser også en garasje med plass til to ambulanser i tillegg til legevaktbil.

Sistnevnte blir betjent av ambulansearbeider og lege, og skal gi et bedre tilbud til pasienter som ikke kan komme seg til legevakten selv, og sikre at pasienter blir medisinsk avklart hjemme.

Senere i denne måneden blir det etablert en sengepost med 13 plasser. Disse er for dem som trenger øyeblikkelig hjelp, men som ikke har behov for en full innleggelse på sykehuset.

Artikkeltags