Nei, vi dropper forsettene

Skippertak hjelper lite, den jevne jobbingen gir resultater.

DEL

MeningerNei, vi skal ikke skjerpe oss, love ting vi ikke kan holde, endre mye på ting som tross alt fungerer eller hoppe lengre og bedre enn Wirkola. Vi skal være oss selv, slik dere kjenner oss fra 2018.

Nyttårsforsetter fungerer ikke, og derfor er det lurt ikke å legge lista høyere enn det vi vet at vi kan hoppe. Det kjedelige svaret fra fotballtrenere er ofte at vi skal ta «en kamp av gangen». Og det kan være smart ikke å gå med all kraft ut av startblokkene. For det er sjelden lurt å spurte fra start. Da blir det så altfor langt fram. 2019 er tross alt et helt år, selv om vi vet at også det kommer til å gå fort.

LES OGSÅ: Helge fikk to verdifulle «julegaver» på én og samme dag: – Dette vedtaket betyr alt for mine planer (+)

Med kun årets andre papiravis til kaffekoppen, skal vi ikke røpe for mye av årets planer, men noe nytt skal Jarlsberg selvfølgelig by sine lesere på. Vi har et veldig spennende år foran oss, hvor naturlig nok den forestående kommunesammenslåingen, sett fra ulike vinkler, vil bli viet mye spalteplass. Det som er spikret, det som skjer akkurat nå og det som skal gjøres, det angår oss alle. Og en klar pekepinn på hvilken retning den nye kommunen vil ta får vi når resultatet av høstens valg foreligger.

De to kommuneadministrasjonene, og alle folkevalgte, vil det beste for samarbeidet og innbyggerne, men om det blir rødt, blått eller en mix av ulike partifarger, vil ha stor betydning for hvordan det beste for innbyggerne skal bygges og innrettes for de neste årene.

«Rødt, blått eller en mix»

uten at det foreligger en meningsmåling vi kan støtte oss på i dag, sier magefølelsen at dette blir jevnt, veldig jevnt. Derfor kan vi vente oss en rekordtidlig valgkamp, hvis den ikke allerede er i gang, der hvert argument kan bidra til å få en velger over på sin side.

Og lokalvalget, som skal fylle urnene med stemmesedler fra Sande og Holmestrand 9. september, vil høyst sannsynlig bli en langt viktigere dato for sammenslåingen, enn den formelle datoen 1. januar 2020. Den er mer for pomp og prakt, og historiebøkene. Den ekte historien begynner fire måneder før. Og vi kan love at Jarlsberg skal være tett på begivenhetene, lokalpolitikerne, fanesakene og like viktig; de sakene det ikke snakkes like høyt om.

LES OGSÅ: Deler av nordre Grettebygd skal tilhøre Holmestrand (+)

Politikken, slik den virker på folk, er oftest å finne mellom linjene, både de linjene med stor skrift, som liten.

I dagens avis er det et nytt innslag på personaliasidene. Som vi gjennom de siste årene har fortalt om ordførerne i Hof og Holmestrand sine møter og andre gjøremål, presenterer vi fra dagens avis det viktigste på programmet fra både Alf Johan Svele og Elin Gran Weggesrud. Gjennom 2019 vil nyhetsstoff fra Sande bli enda mer aktuelt for Jarlsbergs lesere og kunder enn i året som gikk.

Men med noe nytt forsvinner også noe gammelt. Dette betyr for den observante leser at spalten med været utgår. Med værmeldinger hver eneste time hele døgnet, som presenteres på nett med lokalt presisjon fra Storm, Yr og Meteorologisk institutt, er den værmeldingen Jarlsberg kan gi i en tredagers papiravis høyst upresis, og dermed fullstendig utdatert.

LES OGSÅ: Roy-Erik fikk jobben med å få ned sykefraværet i kommunen – nå vanker det fagpris for innsatsen (+)

Den fyller ikke lenger sin funksjon. Sånn er det bare!

Artikkeltags