– Vårt lille Holmeland

Reservebestemødrene: Brith Hiorth og Unni Margrethe Stens nye hverdag. Foto fra TV-skjermen

Reservebestemødrene: Brith Hiorth og Unni Margrethe Stens nye hverdag. Foto fra TV-skjermen

Åpent og ærlig på TV.

DEL

MeningerTeksten i bildet over oppsummerer godt det en kort Facebookmelding en sen kveld satte i gang av livsendring og positivitet. «-og vi nyter det samspillet som er mellom oss og barna».

Ekteparet Unni Margrethe Sten og Brith Hiorth var søndag rørende åpne og ærlige på TV om at pensjonisttilværelsen hadde gått inn i altfor mange stille og meningsløse hverdager. Hverdager uten glede, med dager som føltes lange, og de irriterte seg over småting i hverandres gjøremål. – Er det sånn de siste årene av livet bare skal gli forbi. Uten innhold og engasjement, spurte de både seg selv og hverandre. I TV2's «Vårt lille land» fortalte de om den store forandringen, etter den lille meldingen.

LES OGSÅ: Jon Inge mistet søsteren sin i kreft – da tok han opp kampen mot sykdommen på egen hånd 

– Hør dere i Holmestrand! Vi er to godt voksne damer som kan tenke seg å gjøre noe for barn, som såkalte besteforeldre. Spesielt de som mangler besteforeldre her i Holmestrand. Har dere lyst, så ta kontakt! Kort enkelt, men den skulle forandre flere sin hverdag. Kaia var det første «barnebarnet», flere har kommet til. Nå kan til tider reservebestemødrene ha fullt hus.

LES OGSÅ: Demens-pårørende retter sterk kritikk mot kommunen: – Det kan ikke være slik at pasienter må tilpasse seg personalet 

– Vi måtte gjøre noe selv. Ta ansvar for å fylle dagene med noe positivt. Få latter inn i huset. Og dager kom med nytt innhold og ny livsglede, sier de. TV2 besøkte to tøffe damer, som bød på seg selv, viste sårbarhet og styrke i beste sendetid. Dette var en annerledes, menneskevarm og flott historie fra vårt lille Holmeland.

Artikkeltags