Vi håper begge butikkene klarer seg

STOR BUTIKK: Joker-butikken i bakgrunnen flytter over veien og gjenoppstår som ny og større Spar.

STOR BUTIKK: Joker-butikken i bakgrunnen flytter over veien og gjenoppstår som ny og større Spar. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er klart for butikkrig i Hof.

DEL

MeningerDen lenge bebudede butikkåpningen i Sundbyfoss nærmer seg med stormskritt. På det tidligere jordet overfor Joker er grunnarbeidene godt i gang for det som skal bli den nye arbeidsplassen for ikke bare kjøpmann Svein Pedersen, men trolig også en stab som er betydelig større enn den som jobber på dagens nærbutikk. Ved sankthans skal de første handlevognene trille inn mellom reoler og foran ferskvaredisker.

Det må være et øyeblikk som butikksjef Martin Skolem ved Kiwi i Hof har tenkt mye på. Pedersen har sagt at han regner med å ta fem millioner kroner i omsetning fra rivalen. Det er alvorlig for en butikk som i 2016 omsatte for 58 millioner og som har slitt med å oppnå grønne tall. Kjeden kjøpte i 2017 ut daværende kjøpmann Tom Ragnar Ness og overtok driftsansvaret, og satte i gang en storstilt oppussing. Det er et tydelig signal om at de tar opp kampen. Joker har på sin side hele tiden vist solid økonomi.

Konkurranse er alltid bra for kundene, sies det. Kjedene har ulik profil, og vi håper begge butikkene klarer seg. Alternativet er slett ikke bra for bygda.

Artikkeltags