Også ruller ballen igjen

Avspark for 2017: Kaptein Carina Flåten ruller igang sesongen på Hvitstein. Foto: Pål Nordby

Avspark for 2017: Kaptein Carina Flåten ruller igang sesongen på Hvitstein. Foto: Pål Nordby

Artikkelen er over 2 år gammel

Leder

DEL

MeningerSkiene, om de i det hele tatt har vært fremme i år, så kan de settes bort. Divisjonsfotballen ruller igjen. Selve tegnet på at sommeren er nær. Kortbukser og tynne trøyer, til tross for bitende kald vind og snøfjon i lufta. Lokalfotballen hører sommeren til. Litt glissent på det som kan kalles tribuner på jordhauger og skjeve benker riktignok. Det er ikke like glamorøst som før å være en av de lokale på A-laget. Ingen horder av publikum eller noen som spør etter autografen. Konkurransen om oppmerksomheten er stor, og for lag langt ned i divisjonene, som det ikke akkurat har gnistret av de siste årene, gjør ikke interessen større. Det må skapes noe først.

Men nå er det håp. Det er alltid håp for en som er fotballfrelst. Tirsdag blåste de svartkledde for nok en sesong, og det er gryende optimisme både hos jenter og gutter. Det samme i lagledelse og klubbledelse. Gullhaug har fått anerkjennelsen. HIF kom etter i februar. De er kvalitetsklubber. Ordet kvalitet smaker det utvikling og resultater av, men det kommer ikke uten tålmodighet. Det tar som kjent lang tid å bygge, veldig kort tid å rive.

Forrige kvelden skal vi ikke bruke mot de svart og hvitstripete. 0–12 og 1–2 var ikke den starten noen ønsket, men det var heller ikke uventet med fjorårsresultatene frisk i minne. Vi minner om at det tar tid, og vi har tid til å vente – litt.

Artikkeltags