Gå til sidens hovedinnhold

Schissj.. rett gjennom

Artikkelen er over 4 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Når togene suser forbi i 250 kilometer i timen skal folk på perrongene i Holmestrand bare merke et lite vindpust.

LES OGSÅ: – Togene må stoppe i Holmestrand

Nye Holmestrand stasjon er bygget med fire spor. To spor i midten til gjennomgående trafikk og et spor til hver av perrongene for tog som stopper for å slippe av og ta med passasjerer. Dette er noe av grunnen til at stasjonshallen blir så stor i volum, som Jarlsberg har skrevet mye om de siste seks årene.

Lokalavisen, og andre medier, har skrevet mange spaltemeter om ingeniørkunsten, som gjør at tog kan passere i opptil 250 kilometer i timen uten at folk på perrongene blir blåst overende, eller tatt med i dragsuget.

Da er det en del forbløffende lesning på sosiale medier at folk nå nærmest er sjokkerte over opplysningen om at ekspresstog, som blir satt i trafikk allerede i desember, ikke skal stoppe ved Holmestrand stasjon. Vi skal selvfølgelig finregne og sammenligne gammelt med de nye ruteplanene og rutetidene til NSB, når de er klare 23. september. Og blir det som lovet vil alle nyte godt av ekstra og raske tog som passasjerene kan fordeles på. Helt topp blir det uansett ikke før strekningen sør for Holmestrand og flaskekorken Kobbervikdalen i nord blir bygget ut med dobbeltspor.

Vi velger så langt å tro at nyheten om ekspresstogene er en gladsak.

Kommentarer til denne saken