Se nå smiler gutten igjen

Artikkelen er over 3 år gammel

Leder

DEL

Det er ikke rart den gutten er glad. Endelig er han hjemme i Mulvika. Han har vært ute på flyvetur i snart seks år, men nå har Peter Pan gått inn for landing trygt på veggen til sardinfabrikken. En viktig identitetsbygger for byen og kommunen er på rett plass igjen.

for selv om det kan høres rart ut er det nettopp det Peter Pan er for Holmestrand. Den grønne figuren har «alle» et forhold til, enten det er fra å lese Disney, se tegnefilmer eller å kjøre sør- eller nordover gjennom Holmestrand. Peter Pan var et kjent landemerke. Særlig på den tiden før nye E18 kom på tegnebrettet eller Holmestrandtunnelen var bygget. Den gangen det var lange endeløse køer på hovedveien var det god tid til å studere den grønne gutten på veggen der trafikken sneglet seg forbi. Mange foreldre har brukt Peter Pan i Holmestrand for å holde motet oppe hos slitne unger i baksetet, som bare ønsket seg raskest mulig til hytta eller hjem fra Sørlandet.

Peter Pan var gutten andre gutter og jenter vinket til, og mange mente sikkert at han vinket tilbake eller hadde et lurt smil å gi. Tross alt var Peter Pan en gammel kjenning, en som alltid sto der, og som var den samme uansett hvordan trafikken eller været var.

«En identitetsbygger er på plass igjen»

Han ble i nattens mulm og mørke kidnappet i juni 2011, etter forhandlinger om fritt leide frigitt i januar 2017, og nå tre måneder senere står han på sin vante plass høyt over fylkesvei 313. En strevsom reise er over. Nå er det godt å bare være hjemme. Trolig har Peter Pans forsvinningsnummer i nærmere seks år skapt en enda sterkere Holmestandidentitet. Et ordtak heter: «Man vet hva man har helt til man ikke har det lenger». Peter Pan ble savnet. Han hørte til her, og ønsket sikkert ikke å dra. Peter Pan var også et viktig varemerke. Produksjonen av makrell i tomat og sardiner fra 60-tallet hadde hans navn.

Selv om det utenkelige skjedde, har det aldri vært aktuelt å avskrive gutten. Han skulle hjem igjen en dag, og jakten etter kidnappingen og kidnapperne har gjennom årene stadig blusset opp igjen, særlig når tipsene har kommet til lokalavisen om ulike gjemmesteder og gjerningsmenn. Jarlsberg har flere ganger vært på sporet etter å ha mottatt troverdige tips. Det siste var at Peter Pan skulle befinne seg på en hestegård utenfor Oslo. Jarlsberg var der også, men da var Peter Pan akkurat reist igjen, men denne gangen hadde vi et bilde tatt av en observant besøkende på gården, så nettet begynte å snøre seg om de skyldige.

Nå er vi bare glade for at han er hjemme, og solide bolter i veggen skal sørge for at han ikke flyr videre med det første.

Artikkeltags