Vaktbikkja bjeffet

Kommer tilbake: Jim Pedersen blir trolig å se i Holmestrand igjen etter snuoperasjonen om avgift. Foto: Magnus Erlingsen

Kommer tilbake: Jim Pedersen blir trolig å se i Holmestrand igjen etter snuoperasjonen om avgift. Foto: Magnus Erlingsen

Artikkelen er over 2 år gammel

Det hjalp at Jarlsberg tok saken.

DEL

MeningerEn av lokalavisens funksjoner er å være vaktbikkje for små og store saker som opptar befolkningen. Og det viste seg å være konstruktivt å bjeffe litt rundt elbilladingen i Havnegaten.

LES OGSÅ: Lader nepper her igjen

Om det skal koste dobbel avgift for å fylle strøm på elbilen var en av sakene som engasjerte våre lesere mest forrige uke. Her sto meningsmotstanderne steilt med kraftig skyts for eller imot om elbilister skal betale for parkering eller ikke. Riktignok mens de står og lader sin bil på anvist ladestasjon. Meningene spriker tydeligvis i alle retninger når det gjelder fordeler og ulemper i valget av bil på strøm eller fossilt drivstoff.

Den debatten lar vi ligge nå, men saken om lading og kostnader rundt det i Holmestrand startet med Jim Pedersen fra Larvik, som syntes det både var underlig og lite velkomment at han i tillegg til strømmen han ladet med også måtte betale ordinær parkeringsavgift den tiden det tok å lade. Noe sånt hadde han aldri opplevd i sin hjemby.

LES OGSÅ: Slutt på dobbeltbetaling

– Der er tilsvarende gratis, og derfor var ikke så praksis rundt lading i Holmestrand noe som fristet til gjentakelse, sa han.

Parkeringsregler og parkeringsavgifter er ikke temaer vi er vant til at kan løses det nærmeste året, så overraskelsen var stor, da det som så ut som en uløselig knute på tirsdag kunne presenteres som en løst sak på torsdag.

For en gangs skyld ble byråkratiet effektivt satt til side.

Artikkeltags