Drevne på folkefester

Folkefest: Stappfullt i gater, torg og på Dulpen da kronprinsparet besøkte byen. Foto: Pål Nordby

Folkefest: Stappfullt i gater, torg og på Dulpen da kronprinsparet besøkte byen. Foto: Pål Nordby

Det ble akkurat så bra som vi hadde håpet.

DEL

MeningerHolmestrand begynner å få draget på folkefester.

Nå skal det sies at det er vanskelig å finne en definisjon på hva en folkefest er. Hvor mange mennesker må det til? Og hvor stor partyfaktor må det være for å bruke festbegrepet?

Men faktum er at når byen byr opp til fest så møter folk opp. For å være aktivt med, være blant tilskuere, vifte med flagg eller bare ha vært der som alle også skulle være. Det er stas og moro.

Så også da da vårt kronprinspar Haakon og Mette-Marit besøkte besøkte Holmestrand i tre tettpakka timer. På tross av visse trafikkavviklingsproblemer i sentrum, og det faktum at det fortsatt var arbeidstid tirsdag ettermiddag, var det knapt en ståplass å finne der begivenhetene fant sted.

Akkurat slik det bør være når en arving av kongetronen en sjelden gang finner på å besøke byen. Det er stas når det skjer, og et besøk fra Kongehuset blir så mye mer enn bare noen timers fest og framvisning. Det blir en del av byens historie, akkurat som Kongebesøket i 2002. Fortsatt blir besøket snakket om. At kronprinsen og kronprinsessen besøkte byen i 2018, vil det også bli snakket om i mange år.

Enten man er rojalist eller ikke.

Besøket har også en stor symbolverdi, og ikke minst et stort markedsføringspotensiale. Med 40 pressefolk på slep, er god Holmestrand-reklame i lokale, regionale og riksmedia helt umulig å unngå.

Og det kan vi godt like!

Artikkeltags