Bismak og ulvehyl

Ulv i kjøleskap: Melkekartongene som har satt sinnene i kok. Foto: Pål Nordby

Ulv i kjøleskap: Melkekartongene som har satt sinnene i kok. Foto: Pål Nordby

Av

Det er merkelig hvor lett vi lar oss opprøre og provosere. Denne gangen er det ulver på melkekartongen som skaper opprør.

DEL

MeningerIkke i fåreklær, men i kjøleskap. Rundt om i alle butikker i Norge. Et forbrukeropprør er på gang, skal vi tro oppstandelsen i mediene på grunn av at Tine har brukt en hylende ulv fra gamle norske tradisjonelle folkeeventyr som illustrasjon på sin julemelk i år. Det er spesielt helmelken som ikke virker å falle i smak verken på frokostbord, til baking eller matlaging. Helmelka har blitt besk og sur lenge før datostemplingen nærmer seg jul, eller utløpsdagen.

Det er merkelig hvor lett vi lar oss opprøre og provosere, og lar sinte fingre hamre over tastaturet. Et nytt opprør for hver uke, later det som, enten det er en finansminister på fest i indianerdrakt, en næringssjef som deler ut twist i gata eller innføring av DAB-radio. «Store» omveltninger i hverdagslivet som fører til storm, om enn ganske kortvarig, for det kommer som sagt noe nytt å irritere seg over ganske snart. Men nå er det altså ulven som bokstavelig talt forsurer melka, og nær sagt ødelegger alt det som måtte ligge an til en trivelig jul.

Ingenting slår melk, sier Tine, og ramser opp kilde til kalsium, proteiner og vitaminer. Nå har det også blitt kilde til stor irritasjon. – Et hån mot oss bønder, respektløst og har det rablet fullstendig, har vært blant kommentarene til meieriets juleeventyr med fjøsnisse, ulv og ørn. Spekulasjonene går også høyt om kartongene er en del av et større politisk spill i ulvedebatten. Noe vi mener er å trekke intensjonene med juletegningene vel langt. Vi får tro at julefreden senker seg i år også.

For snart er det noe nytt å ule mot.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags