Hotellet halter videre?

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er mye Holmestrand kan gå glipp av dersom byen ikke har et hotell.

DEL

MeningerKroken på døra eller fortsatt drift? Det er spørsmålet mange stiller seg etter at det denne uken ble kjent at Holmestrand fjordhotell nå er slått konkurs.

Driver Ørjan Sønvisen gikk selv til tingretten med konkursbegjæringen da han ikke lenger hadde et eneste rom å leie ut. Nå er det mørkt og stille, både i restauranten og oppover i etasjene.

LES OGSÅ: Ørjan og Hege setter alle kluter til for å redde julebordsesongen 

Høy leiepris, og lave inntekter, holdes opp som krasjpunktet, men faktorene er trolig mange flere enn det.

Hotelldrift i Holmestrand har i mange år vært en vanskelig øvelse. Bortsett fra en redningsplanke over noen måneder basert på flyktningkrisen for et par år siden, har det vært få døgn med fullt belegg i fasilitetene ved Holmestrandfjorden. Ikke har omgivelsene vært innbydende eller til god hjelp i den siste tiden heller. Et byggeområde uten parkeringsplasser er ikke veldig tiltalende fra en gjest sitt synspunkt. Men nå var det bedring i sikte, både i forhold til byggingen i nabolaget og ny infrastruktur foran hotellet og på sjøsiden.

Bråstoppen nå kom derfor som en liten overraskelse, men kan etter det som sies bli kortvarig. Krefter er i sving for raskest mulig å få åpnet restauranten i første omgang. Julebordsesongen skal reddes, er håpet. Ja, da haster det, for den starter for alvor i dag.

LES OGSÅ: Hotellet er konkurs 

Jarlsberg har tidligere skrevet at en by med respekt for seg selv må ha et drivverdig hotell. Det mener vi fortsatt. En by som Holmestrand, selv om den er liten, er helt avhengig av et helt sett av virkemidler dersom ulike profesjoner, idrettslag, musikere, arrangører, turister og andre skal velge å være her for sine aktiviteter, konferanser, stevner, ferier og opplevelser. Overnattingsmuligheter, god service, atmosfære og god mat er særdeles viktig å kunne by på. Det motsatte er at nabobyer blir førstevalget når noe skal skje.

Vi tror det å ikke ha et hotell for en by, gir uante negative konsekvenser. Det er ikke bare hva man umiddelbart mister, men også hva det ikke er mulig å få. Derfor er hotellets skjebne alvorlig for byen og innbyggerne. Det handler om mye mer enn isolert sett at lysene slukkes og nøkkelen vris om på fjordhotellet.

«Det er også hva det ikke er mulig å få»

I første omgang er det å håpe at akutt førstehjelp puster liv i virksomheten igjen, men ingen kan leve godt av kunstig åndedrett. Det har haltet lenge. For framtiden trenger Holmestrand et hotell med kapasitet for både overnatting, konferanser og arrangementer, store som små. Vi kan ikke se at framtiden ligger i dagens hotell. Nå bør nok skissene fram igjen for å bygge nytt. Det er å håpe at noen våger å kaste seg utpå.

Artikkeltags