Gå til sidens hovedinnhold

«Helter» og «idioter»

Artikkelen er over 3 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Fra heltestatus på TV til idiotforklart i hverdagen. Det er ikke bare å være snøbrøyter om vinteren. Særlig ikke når det kommer snø. Mye snø, som også trenger måking.

«Brøyt i vei». NRK1 viser på mandager en kjempepopulær serie om ekte norske hverdagshelter. Helter som kjører brøytebil med skjær, plog, snøfreser, gruskasse og som har utstyr til å taue med, og annet som kan være nyttig når det kommer mye av det hvite fra oven på kort tid.

LES OGSÅ: Mot normalt

Helter, smak på ordet.

Den smaken er et godt stykke unna all kjeften som lokale brøytemannskaper kan oppleve i hverdagen ute på snøtunge veier, og ikke minst over telefon og på sosiale medier.

Det er gjerne ekspertisen som uttaler seg fra godstolen. Alle har snø hjemme i oppkjørselen, og de aller fleste skal helst ha den måket vekk med en gang, helst samtidig med alle andre som også har fått snø.

Mange historier blir fortalt etter værforholdene vi hadde for en uke siden, og noe av det beste må være kvinnen i Melhus, som klaget over at det ikke var brøytet foran brøytebilen på E6. Hun syntes det gikk for sakte å ligge bak.

LES OGSÅ: Tonnevis på båtene

Værmeldingene framover tyder på at det kan bli blank is og hålkeføre.

Vel, da er det grusingen vi skal mene noe om. For lite, for mye, for sent eller ikke i det hele tatt. Det gjenstår å se.

Kommentarer til denne saken