Bobla som ikke sprekker

Stor aktivitet: Og like stor omsetning. Arkivfoto

Stor aktivitet: Og like stor omsetning. Arkivfoto

Artikkelen er over 1 år gammel

Leder

DEL

MeningerDet omsettes leiligheter og eneboliger i ulike størrelser, beliggenheter og prisklasser som aldri før. Særlig i høye prisklasser. Siden snuoperasjonen for ti år siden, da Holmestrand Utvikling måtte trekke i håndbrekket, og endre fokus og planer fra utbygging av Uni-kvartalet til Dr. Graaruds plass, har det meste gått unna raskere enn det har blitt bygget. Og de som har flyttet inn i nytt har sjeldent behøvd å vente lenge før det gamle har blitt solgt videre. Samtidig har prispila pekt oppover.

LES OGSÅ: Gausetangen godkjent

Tendensen har vært den samme over hele Holmestrand. Det har vært, og det er mange byggeprosjekter i gang, og ingen kan så langt sies å ha vært rene bomskudd. Når leiligheter har flyttet seg fra skissebordet til byggetomtene, har det ikke gått lenge før vi i lokalavisen har kunnet melde om stor interesse og raske salg. Boligboomen og bobla som må sprekke, som jevnt og trutt er en spådom i takt med priskurver, har vi ikke sett snurten av lokalt. Bobla ser ut til å holde godt, og nå skal snart det største byggeprosjektet i Hof i gang også. Det vil ikke overraske dersom det også i Prestegårdshagen kommer til å gå så det griner. En utvikling som i så fall Hof har ventet lenge på, og som bygda trenger.

LES OGSÅ: De kjøpte med en gang

Selv om det ble omsatt noen flere eiendommer i Hof og Holmestrand i november, så er 79 eiendomsskifter i desember et stort tall, særlig med tanke på jula midt oppe i det hele, da folk gjerne har et par andre ting å tenke på enn å bytte bosted. Om det er landlig, midt i sentrum eller langs sjøkanten spiller ingen rolle. Prospektene virker så forlokkende at nærmest alt er utsolgt før spaden settes i bakken. Det fører også til at større prosjekter kan gjøres ferdig raskere, slik at områder ikke trenger å være en byggeplass i flere tiår. Vi tror at bobla holder tett lenge ennå.

Artikkeltags