(Østlands-Posten)

(Saken er oppdatert med uttalelser fra 45-åringens forsvarer, Olle Nohlin, etter publiseringstidspunktet.)

Larvik-mannen har lagt ut en lydfil på sin side på Facebook der han forteller at han blir drapsmann i påsken hvis han ikke får svar på spørsmål han stiller før påsken starter. Onsdag ble han arrestert av bevæpnet politi sentralt i Larvik.

På lydfilen sier mannen blant annet:

«Hvis jeg ikke hører noe før påske, blir jeg drapsmann i påsken. Erna, du hører hva jeg sier?»

– Han er siktet for å ha publisert drapstrusler, opplyser politiinspektør Magnar Pedersen, som er jourhavende jurist i Vestfold.

Han ønsker ikke å gå inn på eksakt hvilke personer som er truet, men på lydfilen hører man hvordan han henvender seg til statsministeren.

Misfornøyd med offentlige etater

Mannen har i lengre tid vært opprørt over det offentlige, både politiet, politijurister, barnevernet og også statsministeren, som han flere ganger har ytret sin misnøye mot.

For en måned siden ble mannen arrestert av politiet. Arrestasjonen ble filmet av andre som bor i leiligheten, og denne filmen ligger også ute på Facebook. Der klager mannen over at han blir arrestert, og mener han heller burde vært oppringt. Han sier også til politifolkene som er sendt for å arrestere han, at det har vært over 250 politifolk i leiligheten hans i løpet av det siste året.

Mannen varslet truslene med denne meldingen på Facebook:

«Viktig melding!!! Jeg blir drapsmann».

Han mener regjeringen er inkompetent og gjør ham til en drapsmann.

LES OGSÅ: Siktede etter dødsfallet på Husøy blir løslatt i dag

Mener han ikke har blitt hørt

- Han nekter straffeskyld, opplyser 45-åringens forsvarer, Olle Nohlin.

45-åringen mener at politiets stadige interesse for ham, har gjort at situasjonen har eskalert.

- Han mener han ikke er farlig eller voldelig, sier advokaten, som opplyser at mannen ikke tidligere er dømt for vold.

Bakgrunnen for Larvik-mannens misnøye og stadig verbale angrep på myndighetspersoner, er en barnevernssak. Forsvareren påpeker at den vanskelig situasjonen har utviklet seg til en ond spiral, og at dette er resultatet.

- Han opplever at han ikke har blitt hørt på to år, og det har gjort saken verre, sier Nohlin.

Fikk ikke medhold i varetektsfengsling

For fire uker siden ønsket politiet å stoppe de mange ytringene hans og truslene på Facebook. Han navnga blant annet en politijurist, som han var svært misfornøyd med. Mannen langer også ut mot andre han er misfornøyd med, som folk i losjer, kommuneansatte og andre. Han spammer også folk med e-poster.

– Det har vært flere saker over tid. Nå hadde det gått så langt at vi måtte sette strek, sa krimsjef i Larvik, Knut Vidar Vittersø, til ØP for fire uker siden.

Politiet fikk imidlertid ikke medhold i varetektsfengsling da lagmannsretten avviste begjæringen.

Nå sitter 45-åringen i arresten.

Pedersen opplyser at mannen, som er bosatt i Larvik, vil bli fremstilt for varetektsfengsling i Tønsberg tingrett Påskeaften.

LES OGSÅ: Denne hytta ble bygget for 50 år siden – fortsatt står den der som en litt uvirkelig attraksjon