Gå til sidens hovedinnhold

Hurra, nå kan du gå på ski her

Artikkelen er over 4 år gammel

Og nå kommer det kulde fra Nord-Russland og gjør det ekstra surt rundt ørene.

(Østlands-Posten)

Mens mange fortvilte over snø og kaos lørdag var det noen som koste seg mer enn de har gjort på mange måneder.

Johnny Mortensen og hans kolleger i fylkesanlegget i Borgen i Svarstad forlot manglende strøm, kø og ulykker, og stakk til skogs. Resultatet er at du kan smøre skiene før frokost søndag og legge i vei til det som for mange kan bli årets første skitur.

LES OGSÅ: Den store kaosdagen

– Blir helt perfekte forhold

– Vi har preppet i hele dag og det meste blir åpent. Til nå har vi drøyt 40 centimeter med nysnø, og det blir flotte forhold, forteller Mortensen.

Lørdag kveld var han bare spent på hvor mye snø som kommer i Lardal natt til søndag, og hvor mye jobb det blir søndag morgen, før det er helt perfekte forhold.

– Det snør fortsatt her oppe, og det blir nok litt jobb også søndag morgen, men vi har lagt et veldig godt grunnlag med en god såle i dag, så det blir bare morsomt søndag, ler Mortensen lørdag kveld.

LES OGSÅ: Varsler en kald uke

 

Skiløyper i Holmestrand

Også i Holmestrand er det gode skiforhold i Botnemarka søndag. I/S Botneløyper har nemlig brukt natten til å preppe løyper helt opp til Brannåsen. Det er også kjørt opp løyper med snøskuter til Nordre Løkenseter.

 

Klart i Stokke

Også i Stokke er det klare løyper for de som måtte ønske å gå på ski. Søndag formiddag avsluttet løypemannskapet i Storås oppkjøringen, og løypene er klare for alle som vil ta en skitur.

– Nå er løypene klare. Vi har fem kilometer med løyper, der tre kilometer er opplyst på kveldene, forteller preppeansvarlig Tom Horntvedt.

- Foreløpig er det kjørt opp til klassisk, men i løpet av mandag vil vi også kjøre opp mer til skøyting, lover han.

... men pass på kalde ører og neser i løypa

Det er meldt kaldt de neste dagene. Allerede mandag er det meldt ned mot seks minusgrader flere steder i Vestfold.

Sammen med vind og et kjølig drag vil det føles enda kaldere.

Det kommer som en følge av et høytrykk som tar med seg kalde luftmasser fra Sibir og Nord-Norge, og vil strekke seg over hele Norge fra mandag til onsdag.

På utsatte steder blir det et tosifret antall kuldegrader, mens det i Vestfold er varslet ned mot fem-seks minusgrader flere steder, og kanskje enda kaldere på nattetid.

Verst på indre Østlandet

På indre Østlandet kan det bli under ti kuldegrader hele døgnet.

– Slik det ser ut for meg, er det store deler av Østlandet, særlig indre Østlandet, som ikke vil komme over minus ti grader på dagtid nå noen dager. Om natten kan temperaturen fort gå ned mot 20-tallet, sier meteorolog Olav Krogsæter i StormGeo til VG.

Ifølge yr.no vil Romerike oppleve tosifret minusgrader allerede på tirsdag.

I tillegg til kuldegradene vil det være et kjølig drag i lufta.

– Vi får et nordlig vinddrag. Det vil bli noen skyer, men det er også håp om å se sola, sier meteorolog John Smits.

Kommentarer til denne saken