To voksne menn i ampert badebuksedrama - politiet måtte rykke ut

ÅSTEDET: Det var inne på Drammensbadet, nærmere bestemt i velværeavdelingen, at krangelen oppsto.

ÅSTEDET: Det var inne på Drammensbadet, nærmere bestemt i velværeavdelingen, at krangelen oppsto. Foto:

Mandag utspilte det seg en illsint krangel mellom to voksne menn på Drammensbadet. Årsak: En forsvunnet badebukse. Politiet rykket ut, men var mest oppgitt over hele situasjonen.

DEL

(Østlands-Posten) LANDET RUNDT/dt.no: Det hele startet med at mannen i 50-årene fra Lier akkurat hadde gjennomført en av sine to ukentlige treningsøkter på Drammensbadet.

Ferdigtrent og frisk, gikk han inn på et avlukke for å barbere seg, før han skulle benytte seg av badets velværefasiliteter.

Da han skulle ta seg et bad, oppdaget han at badebuksa han hadde hengt på knaggen ved dusjene i garderoben var borte.

– Jeg husker godt at jeg hang den der før jeg barberte meg, sier mannen bestemt.

– Klin kokos

I dusjrommet satt det to personer. Én av disse var en eldre mann som er på badet ofte. Han havnet umiddelbart utenfor liungens mistanke.

Den andre personen, en mann i 40-årene fra Drammen, hevdet på sin side at en tredjepart hadde nasket med seg badebuksen på en snarvisitt i herrenes omkledningsrom.

Mannen som hadde fått frastjålet badetøyet festet derimot ikke lit til forklaringen, som ifølge ham selv hadde vesentlige mangler.

Etter å ha ransaket garderoben og sin egen treningsbag, både en, to og tre ganger, konfronterte han derfor den angivelige badebuksetyven.

– Jeg var dønn sikker på at badebuksa lå innelåst i skapet hans, sier han.

Den mistenkte badebuksetyven viste velvillig fram innhold i både skap og tre av fire lommer på sin egen sekk.

Det var da mannen i 50-årene pent spurte om å få se hva som skjulte seg i den fjerde og siste lommen, situasjonen eskalerte.

– Da «snappet» han. Han ble helt klin kokos og begynte å frese og slenge om seg med ukvemsord. Da skjønte jeg at badebuksa mi lå i sekken hans, forteller liungen.

LES OGSÅ:   Så mange jobber i havna: – Et bevis på at vi har lyktes så langt 

Fortsatte feiden i badstua

De to kamphanene endte i en svært opphetet og høylytt argumentasjon, som raskt tiltrakk seg de andre gjestenes oppmerksomhet, og tvang fram badevaktenes meklingsferdigheter.

Etter noen minutter med kjekling valgte den angivelige badebuksetyven og mannen med frastjålet badebukse å legge diskusjonen død. Badebuksa var fortsatt like søkk borte.

Liungen, som nå var en badebukse fattigere, gikk slukøret og satte seg i badstuen for å svette ut noen frustrasjonsdråper. Det gikk imidlertid ikke mer enn to minutter før den angivelige badebuksetyven rev opp badstudøra og fortsatte den aggressive jabbingen, ifølge fornærmede.

– Han sto og skreik. Både til meg og vaktene. Han var helt ute av kontroll, erindrer liungen som nå begynte å føle seg utrygg.

Den mistenkte tyven opptrådte også truende overfor badevaktene, hevder han.

Det ble så ampert at vaktene var redde for at de skulle fly i tottene på hverandre, og tilkalte derfor politiet for å roe gemyttene.

– De følte seg utrygge, forteller daglig leder ved Drammensbadet, Kristina Vinda.

LES OGSÅ:   Fikk identiteten sin misbrukt: Nå sitter han igjen med milliongjeld 

– Latterlig at vi må rykke ut

Politiet kom og roet den dramatiske situasjonen. Men de ville verken høre på liungens forklaring eller sjekke den mistenktes sekk.

Istedenfor å bli møtt med grundig etterforskningsarbeid, slik han hadde sett for seg, opplevde mannen fra Lier at politiet var lite samarbeidsvillige.

– Jeg opplevde det som veldig urettferdig at jeg fikk huden full av kjeft, sier han.

Operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Trond Egil Groth, bekrefter at en politipatrulje måtte til Drammensbadet for å mekle i en uløselig konflikt mellom to illsinte parter. Han er derimot ikke nevneverdig imponert over de to involverte.

– Dette er en bagatell. Det er helt latterlig at politiet er nødt til å rykke ut til slike krangler. Ærlig talt, dette er to voksne menn i 40- og 50-årene som krangler om en badeshorts, sier Groth, som ikke kan huske å ha vært borti en lignende situasjon.

LES OGSÅ:   Stjernekokken besøker nabobyen: – Det blir en magisk reise i lokale råvarer 

Skuffet over politiet

Mannen med frastjålet badebukse og den mistenkte badebuksetyven gikk derfor, om enn ikke som venner, hver til sitt.

Badebuksen er for øvrig splitter ny, kun brukt et par ganger, opplyser den rettmessige eieren.

– Men dette handler ikke om badebuksa, understreker han, og vektlegger hvor opprørt han er over hvordan politiet opptrådte.

– Det provoserer meg. Jeg trengte faktisk hjelp. Det er veldig skuffende, sier liungen.

Og badebuksa? Den dukket opp – i søpla på handikap-doen.

Artikkeltags