Alf kjørte uten lappen i ni år uten å vite det

MÅ HA SJÅFØR: Alf Yngvar Thorstensen fikk seg en overraskelse da det viste seg at han har kjørt uten førerkort de siste ni årene. Han har passert tre kontroller på denne tiden uten at det ble oppdaget. Nå ber han andre i sin situasjon om å veie ordene sine når de er til samtale på alkoholklinikkene.

MÅ HA SJÅFØR: Alf Yngvar Thorstensen fikk seg en overraskelse da det viste seg at han har kjørt uten førerkort de siste ni årene. Han har passert tre kontroller på denne tiden uten at det ble oppdaget. Nå ber han andre i sin situasjon om å veie ordene sine når de er til samtale på alkoholklinikkene.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

De siste ni årene har Alf Yngvar Thorstensen kjørt uten førerkort – uten å vite det.

DEL

(Tønsbergs Blad) Historien til Thorstensen fra Nordagutu er nesten utrolig:

– Det hele begynte i 2008 da fastlegen min tipset meg om å snakke med en fagperson på Borgestadklinikken om alkoholproblemer og at jeg burde ha en samtale der hver fjortende dag, forteller han til ta.no.

Mister førerkortet

– På det første møtet ble jeg spurt om jeg hadde alkoholproblemer, og jeg svarte at jeg ikke hadde det for øyeblikket. Hun fortalte meg da at hun måtte ta fra meg førerkortet. Jeg spurte selvfølgelig om hvorfor og fikk til svar at det var fordi jeg ikke innrømte at jeg hadde alkoholproblemer.

Fikk det tilbake

– Etter tre måneder ringte de fra politiet på Notodden og fortalte at jeg kunne få igjen førerkortet, men det var bare ett problem – de kunne ikke finne det, sier Thorstensen, som ikke hadde levert inn førerkortet.

Thorstensen regnet da med at han igjen hadde fått tillatelse til å kjøre bil. Og i alle årene siden har han kjørt. Han har vært innom tre kontroller i løpet av denne tida og alt har vært i orden.

Blålys

Helt til forrige onsdag. Da fikk han blålys etter seg og ble vinket inn til siden. Jeg måtte blåse, og alt var i orden. Så ba politiet om førerkortet. Det fikk de og tok det med i politibilen for å sjekke det. Da de kom tilbake fikk han beskjed om at han ikke hadde gyldig førerkort og måtte derfor ringe til noen venner for å komme seg hjem.

Hos politiet får han vite at han må skaffe seg time hos lege for blodprøve og et flere siders skjema han må fylle ut. Kanskje må han også ta førerkortet på nytt, men politiet var ikke helt sikre på det.

Du er hjelpeløs

– Du er ganske hjelpeløs mot disse offentlige etatene. Når førerkortet er sjekket og funnet i orden tre ganger i løpet av disse årene, så kan jeg ikke skjønne at det plutselig er ugyldig nå, sier han. – Jeg har ikke vært borti noen episode som skulle tilsi dette, sier han.

Alf Yngvar har helt nylig kjøpt seg ny bil med automatgir, siden han er delvis ufør.

Delvis ufør

– På sett og vis blir dette som å ta rullestolen fra meg, sier han.

Han vil derfor advare folk mot å snakke med noen som helst om plager du sliter med, eller har slitt med.


– Fagfolkene har allerede bestemt seg for hva som feiler deg, og hvis du ikke snakker dem etter munnen, så ryker lappen, sier Thorstensen.

– Vær forsiktig med hvordan du ordlegger deg, legger han til.

Tar ikke førerkortet

Ved Borgestadklinikken får vi opplyst at de aldri tar førerkortet fra folk, men at de spør klienten om fastlegen har tatt det opp med vedkommende. De fremholder at det er Fylkeslegens oppgave å vurdere klientens egnethet når det gjelder om det er forsvarlig for klienten å inneha førerkort.

Artikkeltags