Det var nok mange som satte morgenkaffen i vranga da de leste lørdagsavisa til Jarlsberg.

Voldsomme kuttforslag, og ikke minst at både Sandetunet og Kjærsenteret er foreslått nedlagt.

Når det gjelder Kjærsenteret, er det ikke første gang vi hører dette. Men nå trodde vi faktisk det hadde livets rett. Kjøkkenet er totalrenovert, nye møbler er på plass i lokalet og det er nytt og pent overalt. Det strider jo imot all sunn fornuft å pusse opp først og så stenge!

LES Tøffe økonomiske grep for Holmestrand:Dramatiske kuttforslag

Ved å avvikle vil det bli et enda større press på hjemmetjenesten, som er hardt nok belastet som de er. Alle brukerne av Kjær, som har kjøpt sine måltider der hver dag, hatt sosialt samvær, hatt trim, kulturelle opplevelser og mye, mye mer, blir isolert i hver sin leilighet. Isolasjon gir apati og tidlig senilitet, og det vil koste mye penger for kommunen.

Det å stenge gir ris til egen bak!

Ca. 90-100 frivillige hjelper til, foreninger har sine møter der, stedet leies ut til selskaper, minnesamvær og mer. Vi trenger slike steder i samfunnet vårt, der man kan møte likesinnede og føle seg trygg. Når dette også kommer i disse så skremmende koronatider, øker frykten for fremtiden for en fra før så sårbar gruppe.

Tenk dere om, kjære politikere, spar både Sandetunet og Kjærsenteret, og husk at de som blir skadelidende, er noen av de som har vært med på å bygge opp samfunnet vårt til det det er i dag.

LES Forventer et stort økonomisk koronatap