Kun Helse Sør-Øst rustet opp et ekstra beredskapslager for koronaviruset

RUSTET OPP: Det er bare Helse sør-øst som har bestilt ekstra utstyr i forbindelse med epidemien, skriver Aftenposten.

RUSTET OPP: Det er bare Helse sør-øst som har bestilt ekstra utstyr i forbindelse med epidemien, skriver Aftenposten. Foto:

Av

Det er store forskjeller i hvordan helseregionene har forberedt seg på koronaviruset. Bare Helse sør-øst besluttet å bestille ekstra utstyr i slutten av januar.

DEL

(Tønsbergs Blad) Det skriver Aftenposten, som har vært i kontakt med de fire regionale helseforetakene.

Bare Helse sør-øst, som dekker Østlandet og Sørlandet, besluttet å ruste opp et ekstra beredskapslager med utstyr i slutten av januar.

De opplyser til avisen at de har nok utstyr for tre-seks måneder, og at de har særskilt oppmerksomhet på åndedrettsvern (munnbind, journ.anm.) og beskyttelsesbriller.

Omfordele utstyr

Helse Midt-Norge og Helse vest har ikke gjort noen ekstra bestillinger av utstyr.

– Vi forholder oss til informasjon og koordinering fra Helsedirektoratet. Og helt fra utbruddet startet i Kina, har vi fulgt anmodningen fra WHO internasjonalt og Helse- og omsorgsdepartementet nasjonalt om ikke å hamstre utstyr, skriver de to helseregionene i to identiske kommentarer til Aftenposten.

Helse nord skriver til avisen at de gjorde en vurdering av ventet utstyrsforbruk ved et utbrudd. I noen tilfeller har noen av de lokale helseforetakene «måttet supplere på enkelte områder», skriver de.

I tillegg til utstyrslagrene til de ulike sykehusene finnes det et sentralt lager.

Fagdirektør Svein Lie i Helsedirektoratet sier til Aftenposten at helseregionene håndterer situasjonen ulikt, og at de har innhentet data ukentlig for hva de har av utstyr.

– Dersom noen går tomme for utstyr, er det mulighet for å omfordele det, sier Lie.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.