Ekteparet Sand feiret kulturprisen med en real svingom

I GLANSEN: Tove og Arild Sand vant Holmestrand kommunes kulturpris 2016. Slik feiret de den.

I GLANSEN: Tove og Arild Sand vant Holmestrand kommunes kulturpris 2016. Slik feiret de den. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

De traff hverandre gjennom dansen. Søndag kveld ble Tove og Arild Sand hedret for den.

DEL

HOLMESTRAND:  Settingen kunne knapt vært bedre, når det først skulle være Tove og Arild Sands tur til å vinne Holmestrand kommunes årlige kulturpris. Holmestrand Storband hadde allerede varmet opp rockefoten til mange i Biorama-salen søndag kveld.

Da ordfører Alf Johan Svele utropte dem til årets vinnere av kulturprisen, var de derfor ikke vonde å be: Paret kastet seg ut i swingdans foran rundt 100 publikummere i byens storstue, til tonene fra storbandets versjon av "Rudolf er rød på nesen".

SE BILDESERIE FRA 50-TALLSDAG PÅ BORGEN HER

Drar med seg andre

Paret møtte hverandre i sin tid nettopp gjennom dansen, og deler begge en stor kjærlighet for "gamle dager" – kanskje spesielt de første par tiårene etter andre verdenskrig.

Mange holmestrandinger er trolig blitt dratt med av entusiasmen deres gjennom arrangementer som 50-tallsdag på Borgen og veteranbilmarkedet ved Arilds verksted i Skolegaten, eller interiørartiklene i Toves butikk i sentrum.

Blant Sand-parets meritter er 13 NM-seiere i folkesving.

Lever og ånder for det

– Vi lever og ånder for dansen, musikken, klærne og kjøretøyene fra den tida, forteller paret.

– Man lagde ting med stil og hadde klokkertro på framtida. 40- og 50-tallet har alltid fascinert meg, utdyper Arild.

– Det er veldig hyggelig at det vi holder på med er blitt fanget opp av kulturkomiteen. Å vinne prisen er en stor ære, med tanke på de mange flotte menneskene som har vunnet den tidligere, avslutter paret.

VANT: Tove og Arild Sand viser fram det synlige beviset på at de nettopp er utropt til vinnere av Holmestrands kulturpris 2016. Ordfører Svele i bakgrunnen.

VANT: Tove og Arild Sand viser fram det synlige beviset på at de nettopp er utropt til vinnere av Holmestrands kulturpris 2016. Ordfører Svele i bakgrunnen. Foto:

Det er veldig hyggelig at det vi holder på med er blitt fanget opp av kulturkomiteen

Arild Sand

Holmestrand Kulturfestival ved Roar Grønvold, Arnstein Roch Øverland og Dorthe Herup er bare tre av vinnerne. Prisen er blitt delt ut årlig siden 1990, men det ble også delt ut priser enkelte år på 1980- og 1970-tallet, opplyser Holmestrand kommune.

– Det svinger av dem

Vinnerne mottar et tresnitt av Hans Gerhard Sørensen og 15.000 kroner. Prisutdelingen skjer i samarbeid med DnB, mens det er en kulturpriskomité, nedsatt av bystyret som velger vinneren blant de nominerte. Prisen skal ifølge statuttene "yte honnør til mottakeren", samt stimulere til kunstnerisk og kulturell utfoldelse".

– Det svinger virkelig av årets prisvinnere, roste ordfører Svele før han overrakte prisen til ekteparet Sand.

PS: Det ble også delt ut kommunal kulturpris i Hof søndag kveld. Den gikk til Aud-Marit Lillehof for hennes mangeårige engasjement i Hof historielag, men også hennes tidligere engasjement i Hof idrettslag. Større sak om dette kommer i tirsdagsavisen.

 

Artikkeltags