– Vi slår på stortromma 9. april

Artikkelen er over 15 år gammel

12 hele timer med kunst, kultur, mat, musikk og moro skal serveres 9. april. – Hele byen er med, dette blir en kulturdugnad ingen har sett maken til, jubler Mette Marit Bie Sørum.

DEL

HOLMESTRAND: Det skal syde og koke i Holmestrand sentrum fra klokka 12.00 til 24.00 lørdag 9. april. Et kjempearrangement til inntekt for tusenårsstedet på brygga skal fylle gater og torg med aktivitet.

– Dette blir den aller viktigste markedsføringen av tusenårsstedet før det står ferdig. Vi gleder oss til at vår alles kommende bestemor - fru Nysgjerrig - snart skal stå og kikke inn i byen, sier leder for Prosjekt Tusenårsssted, Terje Karlsen.

Men først skal det synges, spilles og spises - for den som er nysgjerrig skal det virkelig bli litt av hvert og snuse på under innsamlingen til byens lenge etterlengtede møteplass.

Nytt galleri

– Det er klart vi ikke kan røpe alt, da blir det ikke noe å være nysgjerrig på, da, sier Tor Larsen. Han har blitt utnevnt til torgsjef, og skal holde orden på alt som skal skje i bakgården hos Kvartal Langgaten. Torgarrangementet har fått navnet Nysgjerrig-marked. Neste lørdag ryddes halve plassen for biler, slik at tyske pølser, flatbrød, baccalao, antikviteter, kunsthåndverk og «bestemorløyer» får plass til å boltre seg.

– Brødrene Bacchus skal ha stand-up-konsert, Botne historielag selger vassgraut, håndverkerforeningen jobber med en utstilling, Holmestrand bys vel skal arrangerer eksklusivt loppemarked, mens Botne bygdekvinnelag - kledd i gamle drakter - stiller med hjemmelaget mat og grislabrød. Dessuten blir det en egen utstilling i Galleriet - Kvartal Langgatens nye galleri - i kjelleren på Frellumstadgården. Fotograf Rita Myrseth har vært inne hos kunstneren Asbjørn Høglund og tatt noen bilder. Disse stilles ut, sammen med en utstilling om kvartalet før og nå, og enda en kunstutstilling, skryter primus motor Mette Marit Bie Sørum.

– Dette er et stort og tungt arrangment, det er veldig hyggelig for oss i Rotary å jobbe med dette. Vi har 100-årsjubileum i år, så dette er vårt jubileumsarbeid, sier Terje Karlsen, som allerede har klart å samle inn 387.000 kroner. Målet er 1 million kroner.

Artikkeltags