Vedtok å legge ned festspillene

Artikkelen er over 7 år gammel

I går tok kampen om Vestfoldfestspillene en ny og dramatisk vending.

DEL

Fylkesutvalget vedtok torsdag å legge ned Vestfoldfestspillene etter årets arrangement, skriver Tønsbergs Blad.

Det overraskende forslaget kom fra Sp, FrP, SV og Ap.

Det har vært mye debatt rundt Vestfoldfestspillene de siste årene. Ordfører Alf Johan Svele i Holmestrand er en av flere som har reagert på at selve utgangspunktet, med minst ett arrangement i hver kommune, har blitt tonet ned. Det forrige styret valgte å trekke seg da politikerne, stikk i strid med styrets anbefaling, besluttet at festspillene skulle rullere mellom de fem byene.

Det nyvalgte styret konkluderte forrige uke på samme vis som styret før dem: De ville legge hele arrangementet til én by.

Det økte temperaturen ytterligere.

- Styret har lagt frem en god og gjennomarbeidet strategiplan. Problemet er at strategiplanen er en videreutvikling av den det forrige styret valgte å trekke seg på, sier Ivar Ramberg (SV) til Tønsbergs Blad. Fylkesutvalget ønsker å oppløse selskapet, og fortsette festspillene i en annen form.

Vestfold fylkeskommune er den største eieren i festspillene med 60 prosent. Et vedtak i fylkestinget vil i realiteten bli det vedtaket generalforsamlingen vedtar. Saken skal endelig behandles i fylkestinget 20. juni.

Artikkeltags