Trollbandt publikum

Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Edges of belief var tittelen på lørdagens konsert med Robert Haraldsen i Hallen på Eidsfoss. Alle stolsetene var opptatt og lokalet var fullt av spente mennesker foran lørdagens konsert.

DEL

Eidsfoss: Levende lys, koselige historier og vakker musikk trollbandt publikum som hadde funnet veien inn i de mørke skoger ved Hallen i Eidsfoss.

Vakker stemme

Frida Bjerke Borgen gir en kvinnelig klang på sangene. Under hele konserten koret hun for musikerne på scenen. Rolige ballader og avbrekk med gode historier fra Haraldsen skapte en god atmosfære i Hallen.

Haraldsen har hentet mye inspirasjon fra Leonard Cohen. Han er veldig opptatt av tekster og hva han kan formidle med sine ord. Opplevelsen kan være forskjellig fra person til person selv om man hører den samme musikken.

Inspirert av Cohen

Som yngre fikk han en gave fra utlandet. Det var den første skiva til Cohen før han ble populær i Europa. Han har fått mye inspirasjon fra tekstene til den verdenskjente sangeren og låtskriveren.

Robert Haraldsen har drevet med musikk så lenge han kan huske. Interessen har økt med livserfaringen og han bruker poetisk lyrikk i tekstene sine, sammen med kjærlighet.

- Musikken har vært en viktig del av livet mitt. Jeg har jobbet mye med musikk og ser at det har blitt en god stund siden jeg fremførte mine egne låter sist, legger han til. Derfor syntes han at dette samarbeidet var spennende.

Håndplukket band

Haraldsen hadde med seg et håndplukket orkester som han håper han får anledning til å spille mer sammen med på lørdag.

- Dette er et pilotprosjekt for å se hvordan vi fungerer sammen, skyter han inn.

Hallen i Eidsfoss er nylig renovert og tanken på å arrangere en konsert her har Haraldsen lekt med over tid.

- Vi må nok innrømme at vi ble litt positivt overrasket over at det kom så mange, forteller han.

Mange fine lokaler

- Vi har mange fine konsertlokaler til de forskjellige årstidene, men vi mener at Hallen er det perfekte stedet for fine høstkonserter, sier han. Han mener at lørdagens konsert beviser interessen for både konserten og lokalene.

Artikkeltags