Sjekk dama til Marianne!

På plass i Stockholm: Illustratør Marianne Karlsen laget sin versjon av Gretha Garbo. Nå pryder tegningen ? i storformat ? 25 hotellvegger i den svenske hovedstaden. Illustrasjon: Marianne Karlsen

På plass i Stockholm: Illustratør Marianne Karlsen laget sin versjon av Gretha Garbo. Nå pryder tegningen ? i storformat ? 25 hotellvegger i den svenske hovedstaden. Illustrasjon: Marianne Karlsen (Foto: )

Av

Se for deg tegningen over i gigantformat. Marianne Karlsens utgave av filmdivaen Greta Garbo preger 25 hotellrom i Stockholm.

DEL
<div id='netboard-1'> <script> googletag.cmd.push(function() { googletag.display('netboard-1'); }); </script> </div>

Kun 49 kr for alt på nett i 1 mnd.

Holmestrand: 1.40 meter bred, og minst like høy. Printet på tapet og festet på veggene i storhotellet HTL Kungsgatan, som åpnet i Stockholm tirsdag.

Marianne Karlsens utsmykning er umulig å overse for gjestene, for å si det sånn.

– Den er enorm! Jeg kommer til å få sjokk, sier Marianne leende. Sammen med ti andre illustratører og fotografer fikk hun i oppdrag å smykke ut hotellrommene. Temaet var Stockholm. For Marianne var valget da lett. Hun gikk for selveste filmdivaen på de 25 rommene hun fikk til rådighet.

Jobber mest i Sverige

Våkne lesere kjenner sikkert igjen både navnet og streken hennes. Marianne Karlsen er Jarlsbergs faste illustratør til undertegnedes lørdagslederen.

Men det er bare en liten bijobb for Holmestrand-illustratøren. Hun illustrerer for magasiner og tar reklameoppdrag, og har også tegnet kolleksjonstegninger i høst- og vinterkatalogen til det velrenommerte franske klesmerket Hermès.

Men flertallet av jobbene får hun i broderlandet, gjennom sin svenske agent.

Det siste året har hun også holdt på med en stor utstilling i Laponia, som er et svensk verdensarvområde i Lappland. Utstillingen er et samarbeid med Unesco og åpner i oktober, og Mariannes illustrerer naturen, historien og dagliglivet til den samiske befolkningen.

– Et av mine største oppdrag noensinne, og veldig gøy å holde på med, sier hun.

På Garbo-sightseeing..

I mai skal Marianne til Stockholm – og har planer om å booke seg inn på et av sine «egne» Garbo-rom.

<div id='outstreamvideo'> <script> googletag.cmd.push(function() { googletag.display('outstreamvideo'); }); </script> </div>

– Jeg gleder meg til å se den på veggen!

Artikkeltags