På kino landet rundt

suksess: Sonja Evang fra Holmestrand gjør det bra som manusforfatter. Hennes første film «Det er meg du vil ha» er blitt vist på flere festivaler og skal nå ut på kino. Foto: Magnus Erlingsen

suksess: Sonja Evang fra Holmestrand gjør det bra som manusforfatter. Hennes første film «Det er meg du vil ha» er blitt vist på flere festivaler og skal nå ut på kino. Foto: Magnus Erlingsen Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

– Den skulle bare være en liten «greie» på Dramatikkfestivalen, sier en forbløffet Sonja Evang. Manusforfatterens debutfilm kommer nå på kino landet over.

DEL

HOLMESTRAND: Monologfilmen «Det er meg du vil ha», basert på holmestranding Sonja Evangs manus, skal bli kinofilm til sommeren. 13. juni står premieren i landets største byer.

– Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand og Tromsø, ramser Anne Marte Nygaard opp. Hun er filmsjef i Arthaus, filmkunststiftelsen som sørger for distribusjonen.

– Vi i styret så den under filmfestivalen i Tromsø og ble veldig begeistret. Amanda Bræin Hovig er helt fantastisk i den rollen, sier Nygaard, som ikke utelukker at filmen også kan bli vist i Vestfold utover sommeren og høsten.

Tilfeldig at det ble film

I filmen forteller en kvinnelig lærer, spilt av Bræin, om sin forelskelse i en 15 år gammel elev.

Sonja Evang selv forteller at det var litt tilfeldig at monologen i det hele tatt ble film.

– Dette skulle bare være en liten «greie» på Dramatikkfestivalen, så dette er nesten ikke til å tro, sier hun, og utdyper:

– Jeg har alltid vært svak for tekster i jeg-form, så jeg skrev denne muntlige monologen og ble rådet til å sende den inn til Dramatikkfestivalen. Jeg var en av åtte heldige som ble plukket ut. Fordi monologen sto i et sideprogram og måtte gjøres i løpet av fem dager, bestemte regissør Dag Johan Haugerud seg for å filme monologen istedet for å sette den opp som en enakter.

Inspirerende, skummelt

Han kaller suksessen både inspirerende og skremmende.

– Det er jo veldig inspirerende på den ene siden fordi man får en slags visshet om at man kan få det til. Samtidig blir man vettskremt fordi man er redd for at man ikke skal få det til igjen. Men jeg håper jo at det kanskje kan åpne noen dører, sier Evang, som har journalistikk som hovedgeskjeft.

– Er du inspirert til å satse enda mer på film nå?

– Ja, jeg vil jo si det. Jeg skriver på flere ting for tiden, men prøver å holde ting litt åpent. Jeg prøver bare å skrive med kroppen og blodpumpa uten å tenke for mye. Utforske temaer som jeg syns er interessante og jobbe frem et uttrykk. Så får vi se hvor det bærer hen, sier hun.

Artikkeltags