Lader opp til RockArt

FOR 13. GANG: Tor Baklund (t.v.) og Trond Tertnes sittende ved sentrumsstranda Hagemann, basen til årets versjon av RockArt. Duoen er del av gjengen som sørger for at Holmestrand har en unik rock- og kunstfestival for 13. år på rad.

FOR 13. GANG: Tor Baklund (t.v.) og Trond Tertnes sittende ved sentrumsstranda Hagemann, basen til årets versjon av RockArt. Duoen er del av gjengen som sørger for at Holmestrand har en unik rock- og kunstfestival for 13. år på rad. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Torsdag 25. juli dundrer rock- og kunstfestivalen løs i Hagemann.

DEL

Tredagers festival spekket med rock og kunst i flere former er en passende beskrivelse på årets RockArt. Det hele skjer i Hagemannsparken fra torsdag 25. til lørdag 27. juli.

Tilbake til start

I fjor var det kun én kveld med RockArt – og ingen barnefestival eller fiskekonkurranse.

– Det at vi i år har med stand-up, kortfilmvisning, fiskekonkurranse og RockArt for kids er helt bevisst. De siste årene har flere og flere elementer blitt tatt bort. Nå ønsker vi å få helheten tilbake, sier Tor Baklund.

Baklund er en av fem grunnleggere av festivalen.

Fra Rockefeller til RockArt

RockArt skilter i år som tidligere år med flere navn som klinger kjent i mange ører. Ingen av de totalt seks bandene har i nåværende form gjestet RockArt før.

Pigeon Lake spilte på Rockefeller tidligere i år. Bandet åpner rock- og kunst-festivalen i Holmestrand torsdag. Pigeon Lake sitter i samme båt som Volbeat og Metallica.

Deretter følger metalbandet Overthrow, kjent fra Urørt, som rocker Hagemann inn i de sene kvelds-timer.

RockArt viser i år stolt fram billedkunstnerne Silje Kristiansen (25) og Geir Henning Stølan (35).

Norsk og mer norsk

Fredag fyller helnorsk vokalprakt sentrumsstranda. Hengsrø Smie med medlemmer fra Re og Holmestrand synger om tiden, barndomsbilder og morsomme historier om dyr, blant annet. Valentourettes står dernest på scenen. Valentourettes er et band som hyller Joachim «Jokke» Nielsen kjente fra Jokke og Valentinerne.

Barnefestival og fiskekonkurranse

Lørdag på dagtid er det RockArt for kids og fiskekonkurransen. RockArt for Kids og fiskekonkurransen “Snøret i bånn” er tilbake i nypusset versjon.

– Mange har etterlyst både barnedelen av RockArt og fiskekonkurransen, bekrefter RockArt-styremedlem Trond Tertnes. På lørdag får barna fritt spillerom til å tegne og male sin egen kunst, og så blir det konsert med “husbandet” Rullekake. Fiskekonkurransen er også lørdag. Den følger samme vinneroppskrift som tidligere år.

Noe splitter nytt: SjakkArt for Kids. Det er det Holmestrand Sjakklubb som arrangerer. Et minimarked som de voksne kan besøke imens er også bekreftet.

Stand-up med "Torsdag kveld-Linda"

Talentshow med folk uten talent kan være latterfremkallende når komiker Linda Mahala Mathiassen (34) fra “Torsdag kveld fra Nydalen” setter i gang på RockArts siste kveld.

Sørlandsjenta, som er fra Åseral i Vest-Agder, har underholdt publikum både på små puber og i større forestillinger. Senest var hun å se på TV-skjermen i TV 2-programmet “Torsdag kveld fra Nydalen”. Hun vikarierte fast for Sigrid Bonde Tusvik. Mathiassen debuterte for ti år siden med nettopp henne.

Mathiassen lever av å være morsom. Hun står på RockArt-scenen lørdag 27. juli.

– Konseptet med rock og kunst har jeg sansen for. Det synes jeg er kult og veldig originalt, sier hun.

Etter at Linda M. Mathiassen har servert ferske morsomheter på kvelden, spiller Holmestrand-bandet Flass. 60-tallsrockinspirerte Death by Unga Bunga avrunder 2013-varianten av RockArt.

Mathiassen lever av å være morsom. Hun står på RockArt-scenen lørdag 27. juli.

Behov for hjelp

Frivillige til blant annet inngang trenger RockArt fremdeles. – Det er bare å ta kontakt hvis du ønsker å hjelpe til, sier en av arrangørene, Trond Tertnes. De frivillige får gratis festivalpass.

Artikkeltags