Inviterer til rockeleir

ROCKA ALTERNATIV: Bandkonsulent Eskil Brøndbo og sjefredaktør Kim Riseth tilbyr sommerleir for unge rockere og musikerspirer gjennom Amedia-konsernets låtkonkurranse Bandwagon.

ROCKA ALTERNATIV: Bandkonsulent Eskil Brøndbo og sjefredaktør Kim Riseth tilbyr sommerleir for unge rockere og musikerspirer gjennom Amedia-konsernets låtkonkurranse Bandwagon. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Låtkonkurransen Bandwagon åpner flere muligheter for den som vil noe med musikk. Nå inviteres deltakerne til gratis bandkurs på Rock City.

DEL

Rock City i Namsos tilbyr nå i samarbeid med Amedia alle deltakerne i låtkonkurransen Bandwagon egen sommerleir den siste uka i juni.

– Det blir tilbud fra morgen til kveld i fire dager, der musikere og band, enten samlet eller enkeltvis, kan komme og få nyttig læring, mange tips og mye moro, sier bandkonsulent Eskil Brøndbo i Rock City og Nord-Trøndelag musikkråd.

Skjalg Raaen, gitarist i Åge Aleksandersens backingband Sambandet, stiller opp for å vise sine teknikktips. Samtidig skal andre profesjonelle musikere ta for seg trommer, bass, vokal og andre instrumenter.

Kurset er gratis

Det blir også egne sekvenser om låtskriving, studiobruk med Rune Elli, markedsføringskurs med Skrythals reklame og bruk av sosiale medier.

– På kveldstid blir det mulighet til å leke seg og eksperimentere litt i lydstudioet sammen med vår lydtekniker, sier Brøndbo.

– Snart 700 band har meldt seg på den nasjonale konkurransen, og vi hadde lyst til å gjøre noe ekstra for dem. Målet er at vi skal ha Bandwagon-camper flere steder i Norge, men vi starter opp i alle fall i Namsos nå i år. Selve kurset er gratis, men tilreisende band må dekke reise og opphold, sier Kim Riseth, redaktør i Namdalsavisa.

Sommerleiren er tenkt for ungdom, men alle står i utgangspunktet fritt til å melde seg på.

– Tanken er at dette også skal bli en mulighet til å ha en sosial samling, med felles utveksling av ideer og erfaring, sier Brøndbo.

Vinnerne kommer

Samme uke kommer også Bandwagon-vinner The Bonbons til Namsos for å spille inn sin vinnerlåt, sammen med superprodusent Ollie Olsson, som en del av premien i Bandwagon. Da blir det også mulighet til å plukke opp tips fra Ollie samt høre hva jentene i Bonbons har gjort så langt for å komme i gang med sin karriere. Fra å være tilnærmet ukjent før Bandwagon-seieren har de nå en spillejobb i uka og er booket inn på både Norwegian Wood og Buktafestivalen i sommer.

Kan tjene på avspillinger

– Det er viktig for oss å få fram at Bandwagon er mer enn en låtkonkurranse. Det handler også om å legge til rette for det rette faglige påfyllet og tilbudet for alle som deltar, og å få vist seg fram. Alle som deltar skal få muligheten til å få noe igjen, uansett om de når helt til topps eller ikke, sier Kim Riseth.

Nytt i Bandwagon i år er at alle artister som legger inn låter også kan få mulighet til å tjene noen kroner på avspillingene gjennom strømmetjenester.

– Vi har inngått en avtale med Wimp og Musicnodes, slik at de som legger inn låter ikke gir fra seg rettighetene til musikken, men faktisk kan tjene penger på det. Gjennom Bandwagon blir låtene lagt ut på Wimp de fire første ukene, og deretter tilgjengelig på alle strømmetjenester som Itunes og Spotify.

Artikkeltags