Intimt musikalsk møte

Klare for konsert: Elin Nesvoll Vangsnes er venninne med kona til Jon Endre Røed Olsen. Ut av det oppsto et musikalsk vennskap mellom de to. I morgen kan du høre dem live på intimscenen på Biorama. Foto: Ingunn Larsen

Klare for konsert: Elin Nesvoll Vangsnes er venninne med kona til Jon Endre Røed Olsen. Ut av det oppsto et musikalsk vennskap mellom de to. I morgen kan du høre dem live på intimscenen på Biorama. Foto: Ingunn Larsen Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Nervene er der. Helt klart. Men det må da hjelpe litt å vite at fredagens intimkonsert i Biorama kommer til å bli utsolgt? Allerede én uke før, måtte det legges ut ekstrabilletter.

DEL

– Vi har selvsagt vært spente på hvor mange som vil komme og høre på oss, så dette hjelper veldig det, sier Jon Endre Røed Olsen og smiler fornøyd. Det samme gjør makker, Elin Nesvoll Vangsnes.

Nytt musikalsk par

Til daglig er førstnevnte kultursjef i Sande og bosatt i Hof, og sistnevnte inspektør på Ekeberg skole og bosatt i Holmestrand. Men når sommerkvelden senker seg fredag kveld, blir de to til et av kulturfestivalens mest spennende musikalske par.

Karakteristikken har journalisten sugd ut av eget bryst. Men det er til gjengjeld basert på en live høreprøve i den røde sofaen på biblioteket. Det låter samspilt og kult. Selv om de to «bare» har øvd sammen det siste året. Morgendagens konsert er deres første sammen.

Jazz og kåntri

Jazz møter country. Overskriften på konserten er ment å både pirre nysgjerrigheten – og si noe om den litt uvanlig musikkmiksen som står på reportaret. Jon Endre er skolert jazzgitarist, og Elin en dreven bluessangerinne. Hun var blant annet med i Det store korslaget på TV2. Så hvorfor akkurat en slik sjangerblanding? Jon Endre er med årene blitt begeistret for begge deler, og det viste det seg at Elin var også.

– Mange av de sangene jeg liker godt å synge heller mot countrysjangeren. Og så oppdaget jeg at stemmen min passer godt til denne typen låter, sier Elin.

Dette får du høre

John Scoefield står på morgendagens spilleliste. Det samme gjør blant andre Norah Jones og First Aid Kit. Og så er det en godbit til. Jon Endre skal fremføre sin egenskrevne komposisjon fra 1995, «Scoewaltz».

- Den har jeg bare fremført én gang tidligere, så det blir veldig stas!

Med seg på scenen for anledningen er også musikerne Jon Kirkebø Rosslund og Emil Ljone.

PS: Elin og Jon Endre gir en smakebit på konserten på jarlsbergavis.no. Se video!

Artikkeltags