Ikke akkurat Spotify...

Kjell Paulsen og Odd Einar Ingebretsen mener vinyl-albumet gir en bedre musikkopplevelse enn de uendelige mulighetene digitale tilbud som Spotify gir.

Kjell Paulsen og Odd Einar Ingebretsen mener vinyl-albumet gir en bedre musikkopplevelse enn de uendelige mulighetene digitale tilbud som Spotify gir. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Holmestrands vinylklubb har sett dagens lys. – Bra man kan skape en ramme rundt noe så smalt her i byen, sier Odd Einar Ingebretsen.

DEL

Holmestrands kulturtilbud ble et lite hakk bredere søndag kveld. Da ble vinylklubben “Søndagsvinyl” til innerst inne i den gamle mineralvannfabrikkens lokaler i Langgaten 11, bedre kjent som vintage- og vinylbutikken Rom11.

Lokalets indre gemakker er som en sval grotte med dunkel belysning, lydtett og med et skjær av østeuropeisk jazzklubb. Flere av de totalt syv besøkende denne kvelden uttrykte overraskelse over et slikt lokale midt i gamle Holmestrand.

Pop og rock-leksikon

Initiativet til Søndagsvinyl ble tatt av Rom11-driver Kjerstin Jensen og vinylentusiast Odd Einar Ingebretsen. Ideen går ut på å presentere to plater under hver vinylkveld. Fire skal arrangeres fram mot jul, ifølge Jensen.

Med på laget denne kvelden tok Ingebretsen med seg Kjell Paulsen, som Ingebretsen omtaler som “Holmestrands vandrende pop og rock-leksikon”.

Sjel og originalitet

Paulsen viste stor entusiasme for initiativet.

– Holmestrand kan ikke konkurrere med nabobyene på shopping- og konserttilbud. Men vi kan tilby ting som dette, med sjel og originalitet, sa han.

Ingebretsen selv var fornøyd med at ideen hans ble realisert.

– Det er bra at man kan lage en ramme rundt noe som er såpass smalt, sa han.

Paulsen bød publikum på David Bowie-plata “Station to Station”.

– En plate han selv ikke husker at han lagde. Men jeg synes den er hans beste, kunne Paulsen fortelle.

Ingebretsen spilte av Tom Waits’ Rain Dogs fra 1985, og røpet lite kjente fakta om coveret og Tom Waits’ forhold til Norge.

Musikken passet unektelig godt i kjellerlokalet.

Vinyl på frammarsj

Noen måtte kanskje mene at vinylen for lengst har utspilt sin rolle, når digitale tilbud som Spotify og Wimp kan tilby “alt” av musikk med god lyd for en billig penge. Men mens cd-salget stadig synker globalt sett, har vinylsalget økt hvert år siden 2006, viser tall fra det anerkjente amerikanske musikkmagasinet Billboard. Ingebretsen og Paulsen er to av de som sverger til det klassiske formatet.

– Dette er den ultimate motvekten til Spotify. Her i klubben skal vi høre albumene fra A til Å, sier Ingebretsen, som legger til at det er lov å snakke underveis...

– Jeg får ikke til Spotify, røper Paulsen. – Jeg blir bare hoppende mellom det ene og det andre. Det er noe annet med avgrensningen du får med en vinyl-plate. Den økende interessen for vinyl er en reaksjon mot at alt skal gå så innmari fort, tror han.

Artikkeltags