Sommerhotellet ved fjorden kan også fylles til randen på vinteren bare programmet fenger. Fenget gjorde Heges dype stemme.

Hun tok hjemmepublikummet ved fjordhotellet med storm. Holmestrands bluesdronning Hege Karina Johansen Frebergsvik trengte bare å vise seg på scenen for at stemningen skulle stå i taket. Resten av kvelden forble stemningen på topp med trøkk og stil fra Hege og bandet Lucky Losers.

To år siden sist

Det er to år siden den forrige blueshelgen ble arrangert i Holmestrand. Det har tydeligvis vært et savn, for under blueslørdagen nå i helgen var det klart lenge før arrangementet at det ville bli fullt og vel så det ved hotellet.

Ei uke før artistene gikk på scenen var de 250 billettene revet vekk, alle hotellrom var bortbestilt og ventelista lang for å få tak i eventuelle avbestilte billetter. Det manglet bare svartebørssalget, slik det gjerne er foran store begivenheter.

Tina først ut

Det er tydelig at et godt program fenger. Og når kaka pyntes og serveres med det beste til slutt må det bli en suksess.

Tina Lie, som har fått strålende kritikker både fra scene og plate var først ut.

På terningskastene rundt om i avisredaksjonene i Norge har hun stort sett spilt til femmere og seksere, og hun skuffet heller ikke et bluessultent publikum i Holmestrand med både roots og rock.

Den litt rolige starten fortsatte med Trond Olsen band før Hege og Lucky Losers tråkket til med finalen.

Presentert som dronning

- Dette var jo ikke så skummelt likevel, ropte Hege Frebergsvik til et hjemmepublikum i ekstase - etter sin første sang. Da hadde Lucky Losers først varmet opp danseglade føtter med tre-fire låter, og hotelldirektør Giske Daviknes hadde annonsert i mikrofonen at Holmestrands egen bluesdronning var klar for å innta scenen.

Hege skuffet ingen, og da danseplassen var smekkfull ble døra åpnet og terrassen tatt i bruk så snøen skvatt rundt glatte såler.

Hel helg neste år

- Dette var fantastisk moro. Tilbakemeldingene og interessen gjør at vi høyst sannsynelig går tilbake til å arrangere blueshelg neste år, sier Daviknes.

- Tilbakemeldingen fra publikum, band og gjester var overveldende, og vi kunne solgt minst 100 billetter til, stråler hun.

- Alle syntes dette var fantastisk moro, også de ansatte. Jeg tror også at halvparten av de som hadde rom her var blant den harde kjernen av bluesentusiaster fra tidligere blueshelger, sier en sliten, men fornøyd hotellsjef.