Gratis kultur til folket

Ny mulighet: I fjor klarte ingen å sykle helt over. I år blir det ny sjanse 21. juni ? på bredere planke. Samme dag skal også Holmestrands tøffeste firma eller forening kåres. Foto: Vigdís Fondevik

Ny mulighet: I fjor klarte ingen å sykle helt over. I år blir det ny sjanse 21. juni ? på bredere planke. Samme dag skal også Holmestrands tøffeste firma eller forening kåres. Foto: Vigdís Fondevik

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Kulturfestivalen i Holmestrand satser stort på rimelig kultur til folket. Mye av det beste på programmet er til og med helt gratis.

DEL

– Nei, jeg har ikke gjort det. Men det er jo ikke så mye som koster noe, svarer festivalsjef Roar Grønvold humrende på spørsmål om han har talt opp hvor mye på kulturfestivalprogrammet som ikke koster en krone for publikum.

– Ikke tilfeldig

En gjennomgang av programmet viser at han har sitt på det tørre. Holmestrand Kulturfestival består i år som tidligere år av mange gratisarrangementer. Ikke tro at det er tilfeldig.

– Det er en bevisst politikk fra festivalens side. Vi ønsker selvsagt å unngå røde tall, men utover det er det ikke noe mål å tjene store penger.

Penger på bok

Grønvold mener at til og med arrangementene som koster noe, nesten er så godt som gratis. I alle fall veldig billige.

– CC Cowboys spiller for eksempel for en høyere billettpris andre steder i landet enn her i Holmestrand. I tillegg får publikum ett band før og ett band etter med i prisen også, sier han. (28, juni spiller bandet i Drammen, da er billettprisen 25 kroner høyere, red.anm.).

Fjorårets festival gikk med drøye 30.000 i pluss, og det står rundt 230.000 kroner på sparekontoen.

– Vårt mål er å skape en unik festival med mest mulig lokalt innhold, og heller gi lokale lag og foreninger mulighet til å tjene en slant, sier han.

Vannshow med mer

Å nevne alt som er gratis, er faktisk for omfattende. Her er derfor noen høydepunkt:

* 14. juni: Konsert med trubaduren Yngve Kristiansen på Botne aktivitetssenter.

* 14. juni: Duun-stevnet.

* 15. juni: Kulturminnevandring med HOT.

* 16. juni: Konsert med elever ved Nord Jarlsberg Kulturskole på Biorama.

* Vannshow 21. juni: I fjor klarte ingen å sykle over planken på vannet. Men det blir ny mulighet i år – på en bredere planke, som går fra en av utstikkerne og over til Fiskebrygga.

* Kåring av Holmestrands tøffeste firma eller forening 21. juni. Alle midler kan tas i bruk, bortsett fra slag og spark. Målet er å komme seg raskest mulig fram i havnebassenget på flytebrett.

* 21. juni: Den store sjørøverfesten på Fiskebrygga.

Artikkeltags