Fikk lokal "Oscar"

vant: Madeleine Sandsland Aarø, Holmestrand-elev og innflyttet holmestranding, vant prisen for grafisk design da media-elever fra hele Vestfold var samlet til stilfull prisfest på Bakkenteigen torsdag. 	Foto: Magnus Erlingsen

vant: Madeleine Sandsland Aarø, Holmestrand-elev og innflyttet holmestranding, vant prisen for grafisk design da media-elever fra hele Vestfold var samlet til stilfull prisfest på Bakkenteigen torsdag. Foto: Magnus Erlingsen Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Holmestrand-elev Madeleine S. Aarø elsker å tegne. Nå har hun fått media-pris foran stivpyntede medelever fra hele fylket.

DEL

BAKKENTEIGEN: Torsdag sto den årlige prisfesten for Vestfolds media-elever på Bakkenteigen kulturhus. Fem videregående skoler var representert, og hundrevis av ungdommer tok på seg finstasen for å hedre prisvinnerne.

– Vi gjør det i «Oscar-stil» for å gjøre litt stas på media-fagene, forklarte Sigrid Frydenlund i arrangørkomiteen.

Pris til Holmestrand

Én pris gikk til Holmestrand. Annenklassing Madeleine Sandsland Aarø overbeviste juryen med sin tegning av et damplokomotiv, og kunne dermed ta med seg diplomet og pokalen som viste at hun vant klassen for grafisk design.

«Eleven viser utmerkede evner for et håndarbeid som kan være essensielt i et fag der det visuelle er særs viktig. Når man mestrer en slik strek samt har et øye for perspektiv, dybde og fotorealisme har man helt klart noe å tilby innen grafisk design. En verdig vinner i kategorien», roste juryen, ledet av designer og fotograf Jon A. Klasbu.

Aarø hadde ikke forberedt noen takketale, men passet på å takke lærer og medelever mens hun sto på scenen.

– Da jeg hørte begrunnelsen, skjønte jeg at jeg kom til å vinne og ble mer og mer nervøs, sier hun til Jarlsberg.

– Dette var veldig gøy, legger hun til.

Vil alltid tegne

Aarø forteller at hun alltid har vært glad i å tegne, og har en egen side på facebook hvor hun tar inn bestillinger. Det første damplokomotivet hun har tegnet, ga henne prisen.

– En mann som er spesielt interessert i gamle damplokomotiver bestilte en tegning. Jeg fant et bilde jeg likte og tegnet etter det. Utifra detaljene kunne han kjenne igjen merket på lokomotivet, forteller hun.

Aarø forteller at hun ønsker å jobbe med tegning, men valgte media og kommunikasjon for å ha flere bein å stå på.

– Men uansett yrke, kommer jeg nok til å tegne fulltid, sier hun.

Lærer Dag-Olav Røed Johnsen gratulerte sin elev.

– Jeg er veldig stolt av henne, hun har jobbet hardt og målrettet så lenge jeg har kjent henne, så denne anerkjennelsen fortjente hun virkelig, sier han til Jarlsberg.

I fjor tok Fanny Skaug en pris hjem til Holmestrand.

Artikkeltags