Festivalene vil ha Unnveig

UP-AND-COMING: Unnveig Aas (22), hvis fulle navn er Unnveig Aaserud Stokke, spås til å være en up-and-coming-artist.

UP-AND-COMING: Unnveig Aas (22), hvis fulle navn er Unnveig Aaserud Stokke, spås til å være en up-and-coming-artist. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Unnveig Aas (22) fra Holmestrand skal spille på store scener i sommer.

DEL

Unnveig Aas, alias Unnveig Aaserud Stokke, grugleder seg til torsdag 30. mai. Da skal singer-songwriteren stå på samme scene som Judy Collins og Rita Eriksen under musikkfestivalen Working Class Hero i Drammen. Så har hun én “fridag” før det braker løs med egen konsert utenfor Parkteatret i Oslo.

– Jeg gleder og gruer meg på én gang. Jeg er ganske nervøs, innrømmer hun til Jarlsberg.

Danket ut 320 andre

Unnveig Aas slapp sin første EP, “Time has changed us”, i april. Musikken hennes har ligget på NRK Urørt de to siste årene. Urørt er et nettsted der nye norske artister kan dele musikken sin med andre. Holmestrand-jenta er en av de elleve Urørt-artistene som får spille på Slottsfjellfestivalen i juli. Hun ble valgt ut av en jury som vurderte til sammen 330 Urørt-bidrag. Selv beskriver hun musikken sin som “en skranglete blanding av folk-, country- og popmusikk”.

– Hun har blitt sammenlignet med First Aid Kit og Laura Marling, men man trenger ikke disse sammenligningene for å høre at hun er ett av de store navnene å se opp for i 2013, kommenterer Slottsfjellfestivalen på sine nettsider. – Det er veldig overraskende, men morsomt. Det er så mange flinke artister på Urørt, så at de skulle velge meg ... Jeg klarer egentlig ikke helt å finne ordene, nevner Unnveig Aas selv.

Mål om å gi ut plate

Begge målene hun satte seg for en tid siden, har hun snart nådd: Å spille på konsertstedet Café MIR og på Slottsfjellfestivalen.

– Neste mål må være å gi ut plate. Når den eventuelt kommer ut, vet jeg ikke, sier hun. Eksamen onsdag-konsert torsdag Den jordnære musikeren er fulltidsstudent ved Skriveakademiet i Bergen. Hun leverer eksamen onsdag, dagen før hun går spiller på Union scene i Drammen. Musikk er en lidenskap for henne. I fire år spilte hun trommer i jentebandet Mesua. Hun er selvlært på gitar, men mener selv at hun ikke er så flink til å spille. Hun har sunget siden hun var liten.

– Hva er livet ditt uten musikk?

– Det vet jeg ikke. Musikken er veldig viktig for meg. Den har hjulpet meg hvis jeg for eksempel er “nede” en periode, bemerker hun åpenhjertig.

Artikkeltags