Feirer 25 år med musikk

SOUTHBOUND: Jørgen Lesjø og Vemund Moss i Southbound gjør det bra som liveband og kommer til Hof kulturhus 18. januar for å bli med på feiringen av Eidsfoss musikkforenings 25-årsjubileum.	                                                          Foto: Southbound

SOUTHBOUND: Jørgen Lesjø og Vemund Moss i Southbound gjør det bra som liveband og kommer til Hof kulturhus 18. januar for å bli med på feiringen av Eidsfoss musikkforenings 25-årsjubileum. Foto: Southbound Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Når Eidsfoss musikkforening feirer 25 år, kommer tre band til å løfte taket på Hof kulturhus.

DEL

EIDSFOSS: Er du glad i rock, bør du merke av den 18. januar i kalenderen. Da skal Eidsfoss musikkforening innta Hof kulturhus og feire 25-årsjubileum. Bandene Sassy Haze, Southbound og The Bearded Babies skal sørge for at du er med på notene hele kvelden.

– Det er viktig at det skjer noe i bygda, og det er stor musikkinteresse her, sier Espen Sørum fra Eidsfoss musikkforening.

– Ingen gullgruve

Gjengen som jobber bak kulissene i foreningen fører ikke timer med gaffel. Det er nemlig ingen steder å sende regningen, og den hadde likevel blitt for høy.

– Dette er garantert et tapsprosjekt, enda vi har fått vennepriser av bandene. Det vi taper mest er likevel tid, sier Sørum og ler.

Arbeidstimene flyr når det skal arrangeres konserter og festivaler.

Dobbelt jubileum

– Det er ingen gullgruve å drive festivaler, men det har faktisk vært en grei inntekt til å opprettholde aktiviteten likevel, innrømmer Jon Kristiansen, som tidligere ledet foreningen. Eidsfoss musikkforening ble startet 29. januar 1989 for 25 år siden. Inspirert av Notodden- og Sandviksfestivalen, fyrte de i gang Eidsfossfestivalen fra den første sommeren. Den 27. og 28. juni feirer derfor festivalen også 25 år. De kan avsløre at det blir gjensyn med mange band fra årene som har gått.

Tre band

Lillehammerbandet Sassy Haze består av Tore Brobakken, Vegard Flugstad, Lars Magnus Wiegaard Akre-Hansen og Terje Skogvang Olsen.

– De er påvirket av Hendrix, Rory Gallagher, Stones og Deep Purple, men spiller sin egen musikk, sier Stig Arne Andreassen, med ansvaret for profileringen på Facebook.

Southbound er et Thin Lizzy tributeband fra Fåvang som, blant annet, har spilt på en rekke mc-klubber.

– De har fått masse god kritikk for å levere bra liveshow, sier han.

Bandet består av Jørgen Lesjø, Jan Gunnar Nygård, Vemund Moss, Christen Vestadog Tor Arne Vestad.

Oslobandet The Bearded Babies er et Rory Gallagher tributeband. De har spilt siden 2008 og består av frontmann Asle Kristiansen, trommis Jan-Erik Henriksen og bassist Olaf Hjellum.

Artikkeltags