Elevene fikk være Picasso i fire timer

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Elevene i 5. klasse ved Ekeberg skole fikk vise sine kunstneriske ferdigheter mandag. Picasso var til inspirasjon for klassene.

DEL

Holmestrand: Med fargepalett, pensler og svamper gikk de femti barna ved femte klassetrinn på Ekeberg skole løs på arket. De malte frukt, hatter og glass eller sylindere.

Støynivået var høyt, men fylt med positivitet og glede. Alle barna var opptatt av sitt arbeid, og hva de andre hadde malt.


Trukket ut

Ekeberg skole ble trukket ut til å delta på et kunstprosjekt arrangert og organisert av kunstskolen PicassoLino.

Til sammen er det rundt 1000 barn som har blitt invitert til å bli med på prosjektet “Picasso på 4 timer”.

Alle elevarbeidene skal gis ut i bokform som en gave til bibliotekene. Kunsten som alle elevene har laget, skal være tilgjengelig for alle.


Kultur for barn og unge

– Dette er kjempespennende. Vi ble invitert til å søke om midler fra et gavefond som støtter kulturlivet for barn og unge i Vestfold. Tanken var at barn og unge skulle inspireres gjennom et annerledes undervisningsopplegg innen kulturfag, sier kreativ leder Rita Arentz.

Først så elevene på et skuespill som heter “ Picasso og Doramaar” der det filosofiske spørsmålet om hva kunst er blir tatt opp. Doramaar sitter på en restaurant og maler. Bildet blir snudd mot barna og hun spør hva barna synes.


Flinke elever

– Slik oppnår vi en diskusjon med elevene og diskuterer hva kunst er, sier Arntz.

– Det er helt fantastisk hva elevene får til på to timer. Alle de femti elevene leverte et produkt, og det er ikke verst, legger hun til.

– Dette var kjempegøy. Først bestemte vi oss for hva vi skulle male, så tegnet vi det opp med kritt, forteller Øyvind Fæste og Alexander Haugerud Zanettos. Begge guttene valgte å male en sylinder.

Etter at bildene hadde tørket ble konturene risset opp med kull for å framheve figuren.

Dagen ble avsluttet med skrivestue for kreative ordkunstnere.

Artikkeltags