Dobbelfest for Bluebloods

I går var det releasefest for albumet ?We-King?, i kveld kjemper Bluebloods for å vinne en plass i den nasjonale finalen i låtkonkurransen Bandwagon.

I går var det releasefest for albumet ?We-King?, i kveld kjemper Bluebloods for å vinne en plass i den nasjonale finalen i låtkonkurransen Bandwagon. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Holmestrand-rapperne i Bluebloods har mye på gang. De ladet opp til dagens regionfinale i Bandwagon med releasefest i Oslo fredag.

DEL

Lørdag entrer Bluebloods scenen i Oseberg kulturhus i Tønsberg. På de drøye fire minuttene det tar å spille gjennom låta “Propaganda”, skal brødreparet Chris og Svanur Markusson overbevise juryen om at det er nettopp de som skal representere Vestfold i den nasjonale Bandwagon-finalen i Namsos 16. november.

Om de har nerver?

– Nei, nei, det her blir bare moro, sier Chris.

Lang konkurranseerfaring

Gutta har lang erfaring med musikkonkurranser; gjennom sitt tidligere band Silent Forces deltok de i nasjonal finale i UKM to ganger og kom på annen plass i NM i rock. Nå er det altså Bandwagon som gjelder. Med Charlotte Thorstvedt som konferansier og LidoLido og Timbuktu som gjesteartister, skal holmestrandingene med islandske aner konkurrere med vinnerne fra Gjengangeren, Østlandsposten, Tønsbergs Blad og Sandefjord Blads egne låtkonkurranser.

Releasefest

Oppladningen må kalles spesiell. I går kveld holdt de nemlig releasefest for sitt rykende ferske album, “We-King” på Turkish Delight, med rundt tjue tilreisende fra Holmestrand til stede, samt flere utflyttede holmestrandinger.

– Vi må ta det litt pent, det er eneste ulempen, sier Chris Markusson til Jarlsberg før festen.

– Derfor har vi planlagt å spille litt tidlig på kvelden, før vi drar hjem og lader batteriene.

Overbeviste juryen

Bluebloods ble kåret til vinnere av Jarlsbergs låtkonkurranse etter å ha overbevist tre av fem medlemmer i den lokale juryen.

– “Propaganda” har det klart mest iørefallende refrenget og en bra groove. Måten å rappe på minner meg om tidlig Vinnie, roste juryformann Jan Tore Saltnes da dommen falt. Han gledet seg også over mye humor og lekenhet i produksjonen.

Artikkeltags