– Alltid gøy på hjemmebane

Jan-Tore Saltnes i Nordic Tenors hundre prosent i slaget på hjemmebane.

Jan-Tore Saltnes i Nordic Tenors hundre prosent i slaget på hjemmebane. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Nordic Tenors ga de inviterte en forrykende forestilling da Jarlsbergs hundre inviterte fikk intimkonsert på Lille Holmestrand mandag kveld.

DEL

Årets siste julegave ble 100 publikummere til del på Lille Holmestrand kafé mandag kveld. Da opptrådte Holmestrand-favorittene Nordic Tenors med sin Jarlsberg-sponsede intimkonsert.

Hundre billetter ble gitt bort på julaften, da avisen ønsket å markere og feire fornyelsen det siste året. Mandag kveld ble lokalet fylt til siste stol.

– Da Ingunn Larsen, redaktøren i avisa, ringte og lurte på om vi kunne gi en forsinket julegave til folket, var det ingen tvil. Det er alltid gøy å være på hjemmebane, sier Holmestrands egen tenor Jan-Tore Saltnes.

Grøsser av Saltnes

En gruppe kom tidlig og sikret seg plassene helt fremst. Blant dem er mor på snart 86 år med datter. Begge store fans av Nordic Tenors.

– Da jeg så artikkelen i avisa hadde jeg så lyst til at mamma skulle få en billett! Grunnen er at hun er kjempefan av tenorene og grøsser når hun hører Saltnes synge, sier Brita Taanevig.

Hun roste formidlingsevnen og humoren til gruppen, som tross alt også kronet seg med komiprisen for beste nykommer i 2006.

– Jeg synes selv at Nordic Tenors er alle tiders og underholdende. De gir meg også gåsehud, ler Taanevig.

Egenkomponerte låter

Nordic Tenors presenterte stort sett kjente låter med deres helt egne signatur. På ”O sole mio” og da capo med ”You raise me up” viste tenorene hva de er laget av. Showet får selv de eldste til å reise seg og klappe med. For en stund siden ble de likevel spurt om de også lagde egne sanger.

– Joda. Neida. Vi kan vel det? sier Hølmeback som en del av showet.

Og morsomt blir det når de fremfører “Jodlermelodi”, som de atter ble nominert til Komiprisen 2010 for, i kategorien “Årets Nummer” for.

Utfordringen skal ha vært startskuddet til sangen ”Bestefar”. Hølmebakk skrev teksten og Jan-Tore Saltnes står for melodien til denne balladen fra 2012.

Artikkeltags