Alex Perry vant regionfinalen i Bandwagon

TIL TOPPS: : TIL TOPPS: Alex Perry fra Larvik er vinneren av Bandwagon 2013

TIL TOPPS: : TIL TOPPS: Alex Perry fra Larvik er vinneren av Bandwagon 2013 Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Hør vinnerlåten inne på artikkelen.

DEL

- Utrolig morsomt å vinne. Nå gleder jeg meg til Namsos, sa vinneren til ØP Nett etter regionfinalen lørdag kveld.

(Regionalfinalen ble også sendt direkte på ØP Nett) HØR VINNERLÅTEN HER

Lørdag kveld ble regionsfinalen i Bandwagon arrangert i Oseberg kulturhus i Tønsberg. Alex Perry, eller Alexander Gustavsen Monsen fra Larvik, gikk av med seieren.

Alex Perry sier til avisa at han hadde en god følelse etter at han gikk av scenen, men at han langt fra var sikker på seieren.

- Feedbacken både fra salen og fra de jeg snakket med var veldig bra, men jeg kunne jo ikke vite hva juryen ville mene. Da vi ble kåret til vinnere ble jeg utrolig glad, sier Alex Perry til ØP Nett.

Gleder seg til Namsos

Nå venter finalen i Bandwagon i Namsos 16. november.

- Det gleder jeg meg veldig til. Jeg vet ikke helt hva det kan bety for gruppa mi og meg hvis vi går til topps også der, men målet vårt er å kunne leve av musikken, sier Perry til ØP Nett.

Så fortalte han at det ble lite med feiring i kveld.

- Nå må jeg hjem og få i meg litt mat etter en travel dag. Uansett er Bandwagon en bra greie. Flott at man støtter opp lokal musikk på denne måten, sier han til avisa.

«Oh man» heter sangen 22-åringen skrev i Los Angeles i fjor og som han framførte i kveld.

Hadde glemt at han hadde sent inn låten.

Dette sa Alex Perry til Tønsbergs Blad rett etter at han hadde mottatt trofeet lørdag kveld:

– Jeg er egentlig gitarist og hadde glemt litt at jeg hadde sendt inn låten til konkurransen. Da ting begynte å skje og jeg fikk vite at «Oh Man» fikk plass i regionfinalen, var det bare å tromme sammen et band og sette i gang. Vi har øvd to ganger denne uka, that’s it, sa han.

Han beskriver musikken som «old school classic rock ’n’ roll» og håper at Bandwagon kan være med på å bidra til at han får musikken sin ut på plate etter hvert.

Norwegian Wood

Skulle han gå til topps i landsfinalen om halvannen måned, er han iallfall godt på vei.?Der får nemlig vinneren hjelp til eksponering i strømmetjenester og oppfølging av et stort plateselskap. Livejobb på Norwegian Wood neste år blir det også, samt markedsføring i mer enn 60 aviser.

Regionsfinalen i Tønsberg lørdag kveld ble ledet av ingen ringere enn Charlotte Thorstvedt, med LidoLido og Timbuktu på gjestelista.

Artikkel skrevet før delfinalen:

Larviks deltaker

Barnehageassistenten har samlet nytt band og lover en skikkelig rocka versjon av sin låt, «Oh man». Sendetider: De lokale vinnerne spiller fra 18.30 til 20.00 og selve kåringen vil finne sted fra 21.30 til rundt 22.00.

Da ØP overrasket Alex i Salbutangen barnehage på Hem etter den lokale finalen, ble han tatt litt på senga. Bandet «Desert Eagle» var litt i oppløsning og Alex var i ferd med å stable en ny besetning på beina.

Nå har han klart det på rekordtid. – Vi har hatt to øvinger i Oslo. Jeg håper det holder, sier Alex som har fått bandkompis Eskil til å overta lead-vokalen. – Det låter bra, sier han og innrømmer at det gjør godt å ha full besetning rundt seg i en regionsfinale. – Da kan jeg konsentrere meg om gitarriffene, sier han og lover en litt hardere versjon av «Oh man» når den framføres live. – I tillegg har vi lagt på en gitarsolo som ikke finnes på den innspilte versjonen. Litt råere nå, sier han.

To Larvik-dommere

Arve Karlsen og Andreas Gilhuus var begge begeistret for Alex sin låt.

– Det er høy kvalitet på alle bidragene, sa Andreas Gilhuus til ØP tidligere i uken, og sa han tror mye avhenger av hvordan artistene vil framstå live.

– Men Alex har en god sjanse. Han har en meget god låt, sa Gilhuus.

Arve Karlsen mente Alex var en av tre som kunne vinne finalen i Tønsberg.

– Jeg tipper han vil konkurrere mot Tønsberg- og Hortensartistene. Ivan Mudd fra Horten og Kristine Kilvik har begge bra låter. En søt ballade og en litt tung versjon av en Beatles-lignende låt. Men jeg holder en knapp på Alex, sa Karlsen.

De fem finalistene lørdag kveld var:

Kristine Kilvik, Tønsberg Elling Hem, Sandefjord Bluebloods, Holmestrand Ivan Mudd, Horten Alex Perry, Larvik. Regionsfinalen avvikles i Oseberg kulturhus i kveld, og ledes av Charlotte Thorstvedt, med LidoLido og Timbuktu på gjestelista.

Rundt 200 mennesker fikk med seg Bandwagon-regionfinalen i Oseberg kulturhus.

Artikkeltags