- 387.000 til tusenårsstedet

Artikkelen er over 15 år gammel

Allerede før innsamlingsaksjonen til tusenårsstedet har kommet i gang for alvor, kan Terje Karlsen og Bjørn Nymoen notere seg 387.000 innsamlede kroner.

DEL

HOLMESTRAND: – Vi er strålende fornøyde, det er helt tydelig at holmestrandingene ønsker seg en slik møteplass i sentrum, sier medlem i innsamlingskomiteen, Bjørn Nymoen. Sammen med komitéleder Terje Karlsen kan han konstatere at mange har begynt å gi penger til tusenårsstedet før de har gått aktivt ut i markedet.

– 387.000 kroner før vi virkelig har kommet i gang er helt fantastisk. Til nå har vi holdt lav medieprofil, og har for det meste snakket med venner og kjente. Vi jobber nå med en sponsorpakke vi skal tilby hovedsponsorene, men denne er ikke ferdig. Derfor har vi heller ikke gått runden med de som er aktuelle, sier Nymoen.

Målet er å samle inn 1 million kroner .

Store beløp

Innsamlingskameratene er glade for et bidrag på 25.000 kroner fra LO, som nylig ble bekreftet. Dessuten har den lokale Rotary-klubben gått inn med 50.000 kroner.

– Ellers har vi fått ulike summer fra foreninger og organisasjoner i Holmestrand. Også noen butikker i byen har gitt penger til saken. Det er mange små beløp som gjør at summen har blitt så stor som den er i dag. Noen har gitt 3.000, 10.000 eller 30.000 kroner. Noen har også donert 100.000 kroner, sier en imponert Nymoen.

Tidlig denne uka kom det inn en gave på 40.000 kroner, mens det tikket inn nye 33.000 kroner fredag morgen.

Kultur non stop

9. april er det klart for kulturdøgnet ”Nysgjerrig dag – Nysgjerrig natt”, et kulturmaraton som skal bidra til flere inntekter til tusenårsstedet.

– I løpet av denne dagen kommer vi til å gå aktivt ut for å selge andelsbrev. Det er også mulig å forhåndsbestille på nettet, sier arrangørene.

Andelsbrev koster 350 kroner for privatpersoner og 3.000 for bedrifter.

Artikkeltags