Så lenge fikk Tordis' nye byrom stå i fred

KNUST: Porselenskår på bakken tyder på at noen har gått løs på deler av det nye byrommet. Også et faststiftet broderi er fjernet.

KNUST: Porselenskår på bakken tyder på at noen har gått løs på deler av det nye byrommet. Også et faststiftet broderi er fjernet. Foto:

Det skulle være «blått til lyst». Men allerede er et faststiftet broderi fjernet, og minst én porselenstallerken knust.

DEL

HOLMESTRAND: Det var i juni at Tordis Dahl-Bentzen og Marit Maurstad skapte det som ble kalt et nytt byrom i smuget sør for Backergården. Utstyrt med vaskefille og noen gamle juleplatter med Holmestrand-motiver, sørget hun for at en grå og litt trist vegg fikk nytt liv.

LES OM DET HER: Slik skapte Tordis og hennes venninner et helt nytt byrom

Fjernet og knust

Det tok imidlertid ikke mange ukene før noen begynte å ødelegge det offentlige rommet, som Dahl-Bentzen har døpt "Blått til lyst". Ett sted på veggen står kun heftestiftene igjen av et broderi, andre steder ser man bare merkene igjen etter fat som hang der – restene ligger knust i et hjørne.

– Nei, det var synd, sier Tordis når Jarlsberg opplyser om de knuste fatene.

Hun vil ikke umiddelbart konkludere at porselenet er knust med vilje – de kan teoretisk sett ha falt ned av seg selv, til tross for at de skal være godt limt. Men broderiet er hun helt sikker på at noen har fjernet. Det var nemlig stiftet opp på veggen.

– Det ramler ikke ned av seg selv. Og da er det jo naturlig å tenke at noen kan ha gått løs på porselenet også, sier gatekunstneren.

(Saken fortsetter under bildet)

SLIK VAR DET: Tordis Dahl-Bentzen viste fram sin nyeste byforskjønnelse i juni.

SLIK VAR DET: Tordis Dahl-Bentzen viste fram sin nyeste byforskjønnelse i juni. Foto:

LES OGSÅ: Tordis (81) er byens gerilja-kunstner

Vil erstatte

Hun vil ikke ha noen formening om hvem som kan stå bak hærverket, men synes selvsagt det er leit at ikke byrommet får stå i fred.

– Folk har gitt mange hyggelige tilbakemeldinger på at vi har gjort dette. Tanken var å gjøre passasjen litt artig, sier Tordis, som lover å erstatte porselenet som er gått tapt.

– Vi har ikke noe stort lager, men vi kan ikke la det stå sånn. Så noe finner vi nok på, sier hun.

Broderiet, derimot: Det blir ikke erstattet, med mindre vedkommende som tok det setter det tilbake på plass.

– Det broderiet ligger det veldig mye arbeid bak, så jeg kommer ikke til å lage nytt. Jeg skjønner ikke at noen kan ha bruk for det, så den som har det må gjerne henge det på smijerns-gelenderet inne i smuget. Vi stifter det opp igjen, avslutter Tordis Dahl-Bentzen.

Artikkeltags