Ordføreren åpner for å flytte monumentet – mot en viss drahjelp

OMSTRIDT: Mange har meninger rundt hvor krigsminnesmerket burde stå.

OMSTRIDT: Mange har meninger rundt hvor krigsminnesmerket burde stå. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

... og den drahjelpen er forsvarsforeningen villig til å gi.

DEL

HOLMESTRAND: Søndag skrev Jarlsbergavis.no om debatten som går i sosiale medier rundt plasseringen av krigsmonumentet på "nye" Dr. Graaruds plass. Utgangspunktet er at tidligere leder i forsvarsforeningen Trygve Eriksen ønsker en bred prosess i kommunen rundt plasseringen.

LES SAKEN HER: Trygve er mildt sagt misfornøyd med plasseringen – men møter lite gehør fra ordføreren (+)

I saken er ordfører Alf Johan Svele sitert på at meningene blant folk er så nyanserte og mangfoldige at han stiller spørsmål ved om det er verdt å bruke ressurser på å utrede plasseringen nå.

Ville ikke virke avvisende

Mandag ønsker han å presisere uttalelsene.

– Jeg framsto kanskje litt avvisende i den saken, og det var ikke meningen. Men det vil være enklere å be administrasjonen om å utrede saken med et tydeligere mandat enn det som foreligger nå, altså et innlegg og en del kommentarer på Facebook, sier Svele.

– Hvis Nordre Vestfold forsvarsforening eller andre berørte foreninger vil ta et formelt initiativ, vil det bli ønsket velkommen. Det vil hjelpe om de kan sette i gang en prosess og få fram dokumentasjon som gjør at vi kan være mer sikre på at vi kommer fram til en god løsning, legger han til.

(Saken fortsetter under bildet)

KLAR FOR Å BIDRA: Bent H. Romundseth-Eriksen, leder i Nordre Vestfold forsvarsforening, er opptatt av at krigsminnesmerket får en annen plassering.

KLAR FOR Å BIDRA: Bent H. Romundseth-Eriksen, leder i Nordre Vestfold forsvarsforening, er opptatt av at krigsminnesmerket får en annen plassering. Foto:

– Gledelig

Bent H. Romundseth-Eriksen er leder av Nordre Vestfold Forsvarsforening. Han er glad for Sveles utstrakte hånd i saken.

– Jeg har vært i kontakt med ordføreren om denne saken tidligere, og han kjenner vårt syn. Jeg synes det er gledelig at han nå tar et initiativ på denne måten, sier Romundseth-Eriksen.

LES OGSÅ: Den nye stasjonen til flere milliarder kroner får kritikk: – Det er bare grått, iskaldt og trist (+)

Han kan fortelle at forsvarsforeningen allerede har innstilt seg på å gjøre et grunnarbeid av typen ordføreren etterlyser.

– Vi ser for oss to muligheter. Den ene er en annen plassering på Dr. Graaruds plass, en som gir mer synlighet og mer verdighet. Den andre er en plassering et annet sted, men denne krever mer utredning før jeg går ut med det, sier han.

– Men vi er også med på andre alternativer, under forutsetning av at minnesmerket får tilbake den heder og verdighet det fortjener, legger Romundseth-Eriksen til.

– Står utsatt til

Han utdyper:

– Med dagens plassering står minnesmerket veldig utsatt til, og blir brukt til alt fra å være et sted å plassere ølboksen på eller sykkelen inntil til å være et klatrestativ for barn, og det syns vi ikke at egner seg.

Driftsingeniør Runar Isaksen var Holmestrand kommunes prosjektleder da utformingen av Dr. Graaruds plass fant sted. Han uttalte søndag at plasseringen ble valgt for at monumentet skulle være synlig og at han ikke hadde fått noen klager på dette.

Artikkeltags