(Tønsbergs Blad)

For første gang på mange år er Vazelina Bilopphøggers på en real sommerturné.

– Det går veldig bra. Så bra som det kan gå, sier en sprudlende Eldar Vågan om turnélivet på festivalscener og kulturarenaer rundt om i Norge.

Var i byen i 1981

Det å dele festivalscener med kanskje mer «hippe» artister syns han er helt greit.

– Vi står jo ikke samtidig på scenen, da, sier han humoristisk, og legger til:

– Vi gjør det vi skal gjøre vi. Hvert sekund gjelder. Fra vi går på scenen til vi går av. Vi står ikke og skrur på forsterkerne våre vi, vettu. Vi orker ikke stå og kope på scena, sier han og humrer.

Bandet opptrådte for første gang i Holmestrand 1981, minnes Vågan.

– Da var det ikke tunnel i byen engang. Stakkars befolkning som hadde den trafikken gjennom byen.

Lover fest og moro

Han forteller at han innimellom er i Holmestrand-området for å treffe venner og bekjente. Da dreier det seg stort sett om bil, ikke musikk.

– Det er koselig og fint i Holmestrand. Når jeg er der, så handler det om gamle biler som skal repareres og trimmes, røper han.

Det loves god stemning under Bryggefesten i Holmestrand som arrangeres denne helgen med band som Valentourettes, Flass og Unnveig Aas på programmet.

– Vi spiller et «greatest hits»-sett med låter. Vi har ikke noe nytt album å promotere. Jeg lover fest og moro, sier Vågan.

LES OGSÅ: Her spiller både Vazelina og Valentourettes

LES OGSÅ: Viggo «surfet» kvelden i havn

Nekter å gi seg

Låtkatalogen til Vazelina Bilopphøggers er svær. Og en som nær sagt «alle» har et forhold til. I alle fall dem som har vært opptatt av norsk populærmusikk de siste 37 åra. Låter som «Gi meg fri i kvæll», «Borghild», «Surfbrett», «Spikre paller», «Knekkebrød» og «Blå lys» er blitt solid allemannseie.

– Vi har holdt på i snart 38 år, men vi har ingen planer om å legge opp. Vi spiller så lenge vi får spilt. Jeg er fortsatt nervøs og full av adrenalin før konserter, forsikrer Vågan.

I tillegg til Vågan består bandet av Kjetil Foseid (vokal), Jan Einar «Hotty» Johnsen (orgel, kor og saksofon) og Arnulf «Høgger'n» Paulsen (trommer). I konsertsammenheng har de med seg Tor Wello på tangenter, bassist Terje Methi og Even Finsrud på perkusjon.

Les hva vår anmelder mener om Vazelina Bilopphøggers på plate