(Tønsbergs Blad)

Folkene bak fjorårets suksess med Kim Larsen, ønsker nå velkommen til et nytt arrangement. Valentourettes og Flass spiller opp til «bryggedans» fredag 21. juli mens Vazelina Bilopphøggers og kritikerroste Unnveig Aas inntar scenen kvelden derpå, lørdag 22. juli.

Ikke Dulpen i år

– Denne gangen ved bryggekanten, nærmere bestemt området mellom Kullboden og vinmonopolet. På scenen vil publikumsfavorittene Vazelina Bilopphøggers og Valentourettes spille. Det lokale bandet Flass vil varme opp for Valentourettes, mens Holmestrands egen Unnveig Aas er oppvarmer for Vazelina, opplyser arrangør Kim Gothard Taanevig.

LES OGSÅ: Astrid Tveitan slipper ny låt: – Synger i stormen

I fjor fikk en nær fullsatt Dulpen oppleve en solid Kim Larsen-konsert, preget av god og livlig publikumstemning.

– Vi satset på å få bruke Dulpen igjen, men dette lot seg dessverre ikke gjøre denne gangen. Målet vårt er å lage en egen festival på Dulpen, noe vi håper på å få til allerede til neste år. Så denne gangen får det heller bli et slags «hvileår» på bryggekanten, fortsetter han.

– Show, humor og musikk

Det som for mange nok vil være årets hovedattraksjon, Vazelina Bilopphøggers, gjorde i fjor sommer en ellevill konsert på Nykirke, også preget av høy stemning og et engasjert publikum. Taanevig håper og tror på det samme denne gangen.

 

– Med Vazelina Bilopphøggers er det alltid snakk om show, humør og humor. Og bra musikk. Dette bandet har holdt på såpass lenge og har såpass mange velkjente sanger, at de nærmest er blitt for allemannseie å regne. Vi gleder oss veldig til å få Vazelina på besøk, tror dette kan komme til å slå bra an.

LES OGSÅ: Færderfestivalen satte i stand en folkefest av de sjeldne etter seilasen

Og som oppvarmer for Vazelina er altså Holmestrands-jenta Unnveig Aas blitt booket. Hun utga tidligere i år sitt debutalbum «Old soul» til strålende kritikker fra omtrent en samlet anmelderstand det ganske land over.

– Hun hadde gått litt under radaren her. Men så hørte jeg henne på radioen og likte det godt. Det er også veldig stas at hun kommer fra Holmestrand og på en måte kommer «hjem» her. Hun gjør det skarpt for tiden og kunne vel egentlig ha vært et eget plakatnavn selv.

– Dette blir bra

Fredagen byr altså på velkjente Valentourettes og deres effektive Jokke-tolkninger. Oppvarmerne deres heter Flass og kommer fra Holmestrand, de og.

– Valentourettes er et band som alltid leverer. Her blir det også liv og fullt trøkk. I likhet med Vazelina-låtene er også låtkatalogen til Jokke noe veldig mange både kjenner selv og ikke minst har et eget forhold til. Så dette blir bra, lover Taanevig.

LES OGSÅ: Tuva Finckenhagen (16): – Har du bra kropp og kule klær er du liksom på toppen av skalaen

Han er sikker på at bryggelokalitetene kommer til å fungere bra. Konsertområdet vil ha en kapasitet på om lag ett tusen publikummere.

– Siden vi først er på brygga, håper vi på å få til litt bryggedans. Folk behøver i så måte ikke være redde for eventuelt å dette på sjøen, da den siden selvfølgelig vil være sikret, forsikrer han.