Kanskje vi bør tenke på et nytt festspill for Vestfold og Telemark fylke?

DEBATT: Arve Høiberg (Ap, innfelt) tar initiativ til et felles festspill for Vestfold og Telemark. Her fra Guren Hagen og Lars Martin Myhres festspill-konsert ved heisoppgangen i 2017.

DEBATT: Arve Høiberg (Ap, innfelt) tar initiativ til et felles festspill for Vestfold og Telemark. Her fra Guren Hagen og Lars Martin Myhres festspill-konsert ved heisoppgangen i 2017. Foto:

Tar vi ikke vare på og videreutvikler kulturen, vil vi heller ikke lykkes i å skape en samhørighet og aksept for det nye fylket, fastslår gruppelederne i Vestfold og Telemark Arbeiderparti.

DEL

MeningerAvisen Telen har denne sommeren adressert en svært viktig, men manglende debatt om kulturen i vårt nye store fylke. Programkomiteen for det nye Vestfold og Telemark Arbeiderparti arbeider i disse dager med et forslag til hvilken plass og prioritet vi mener kulturlivet skal ha i vårt nye fylke.

Det vil neppe være særlig avslørende at vi allerede nå kan slå fast at lokal kultur vil bli bærende for vårt partiprogram. Tar vi ikke vare på og videreutvikler kulturen, vil vi heller ikke lykkes i å skape en samhørighet og aksept for nye Vestfold og Telemark fylke.

LES OGSÅ: Kunstutstilling med overraskelser på Marienborg (+)

Vestfoldfestspillene ble borte. Det er mange grunner til det, men det viktige nå er at etter Vestfoldfestspillene er det blitt et tomrom. Kanskje vi nå bør tenke på et nytt festspill for Vestfold og Telemark fylke? Arbeiderpartiet utfordrer alle kulturarbeidere og frivillige til å si sin mening på Dittforslag.no. Eller ha du andre tanker om vårt fremtidige kulturliv i det nye fylket? Alle innspill tas imot med stor takk.

For Arbeiderpartiet er det helt avgjørende at vi tar hele det nye fylket i bruk. Det betyr at vi vil bruke penger på å gi det lokale kulturlivet en mulighet til å utvikle sitt kulturuttrykk og bygge videre på sine særegne kulturtradisjoner. Uansett om du nå bor i Tokke, Bamble eller Holmestrand. Alle deler av vårt nye fylke har noe unikt som fortjener plass i Vestfold og Telemark fylke. Alle fortjener lokal kultur. Derfor vil Arbeiderpartiet at fylket skal sammen med din kommune utvikle og ikke avvikle kuturlivet der du bor.

LES OGSÅ: Festspill-avviklingen koster for Holmestrand og Hof

Det viktigste for de tusenvis av frivillige kulturarbeidere er forutsigbarhet. Dette har nå blitt en mangelvare med den blåblå regjeringen. Hvert år ser vi at det gis mindre og mindre til kulturlivet. Arbeiderpartiet vil bruke all sin tid i det nye fylket til å sørge for forutsigbare rammer og bevilgninger og samtidig jobbe knallhard inn mot storting og regjering for at de nettopp skal se våre spesielle behov og ønsker. Stortingsvalget i 2021 vil i tillegg gi oss en ny mulighet til å feie de blålblå ut av regjeringskontorene, slik at Norge igjen kan bygge videre og ikke sakte men sikkert avvikle vår rike kulturarv.

Det betyr ikke at all kultur må ha offentlig støtte. All kultur som står på egne bein har Arbeiderpartiets fulle moralske og politiske støtte og respekt, – la det aldri betviles. Vårt håp er at alle festivaler og kulturarrangementer vil finne det mulig å satse videre i vårt nye fylke. Ingenting er bedre enn om flere vil lykkes som et viktig supplement til alle de som støttes av kommuner og fylket og stat.  

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags